Edinilen bilgiye göre, AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik ve beraberindeki 4 kişi özel araçları ile Muş’a bir taziyeye gitti. Taziye dönüşünde Veysel Çelik’in kullandığı özel otomobil Diyarbakır Kulp ile Muş sınırında bulunan Şenyayla Kampı mevkiinde henüz sayıları tespit edilemeyen bir grup tarafından durduruldu. Durdurdukları araç içinde bulunan Çelik’i indirip ormanlık alana kaçırdı.

AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik’i götüren PKK'li grubun yakalanması için bölgede geniş kapsamlı hava destekli operasyon başlatıldı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Muş arasındaki dağlık alanda yolu kesen ve 15 kişi olduğu öğrenilen grup yoldan geçmekte olan AK Parti Kulp İlçe Başkanı Çelik'i kaçırdı. Çelik'in kaçırıldığı sıradagrup tarafından durdurulan ve kimlik kontrolünden geçirilin bir görgü tanığı olayı anlattı. Görgü tanığı, pkk grubun  Kulp-Muş karayolundaki dar virajlı bölgede yolu keserek kimlik kontrolü yaptığını söyledi. Görgü tanığı, "Yolun sağında, solunda ve araçların geliş gidiş istikametine doğru nöbetçiler yerleştirmişlerdi. Bizimle birlikte onlarca aracı durdurarak kimlik kontrolünden geçirdiler. Hepimizin kimliğini tek tek baktılar. Yaklaşık 2 saat boyunca beklettiler. Konvoy uzayınca kimlik kontrolünden vazgeçtiler. AK Parti Kulp ilçe başkanı Veysel Çelik'in de yoldan geçip konvoyda beklemesi üzerine birbirlerine 'geldi' diyerek onu çağırıp aldılar. Çelik alıp götürürken vatandaşlar araya girmeye çalıştı. Bazı vatandaşlar

'Allah aşkına bırakın, ne suçu var.' diye yalvardı. PKK'lı grup 'Söz veriyoruz bir şey yapmayacağız, biraz konuşacağız. Birkaç gün bizim misafirimiz olacak' diyerek alıp götürdüler. Ellerinde silah olduğu için kimse bir şey yapamadı."

Editör: Haber Merkezi