AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Van'dan Şırnak'a gitmek için helikopter tahsisi iddiasıyla ilgili olarak, "Anamuhalefet partisi liderine helikopter tahsis ettiğinizde Selahattin Demirtaş'a da vermek zorunda kalırsınız." dedi.

Görsel ve yazılı medyanın Ankara haber müdürleriyle kahvaltıda bir araya gelen Hüseyin Çelik, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Gazetecilerin, Kılıçdaroğlu'na helikopter tahsisi ile ilgili iddiaların hatırlatılması üzerine Çelik şöyle konuştu:

"Ben bunun perde arkasını bilmiyorum. Anamuhalefet partisi liderine helikopter tahsis ettiğinizde Selahattin Demirtaş'a da vermek zorunda kalırsınız. Bir genel başkan yardımcısına da vermek zorunda kalırsınız. Anamuhalefet partisi liderine devletin uçağı tahsis edilemez. Ben mantık olarak söylüyorum. Böyle bir hassasiyet göstermiş olunmuş olabilir. Kimsenin yolunu tıkamak bağlamak, böyle bir şey olamaz. Hükümet, güvenlik anlamında her şeyi yapıyor. Her türlü tedbiri alıyor. Helikopter neden iptal edildi, hava şartlarımı bilmiyorum. Devlet size bütçeden yardım ediyor. Başbakan'da seçim dönemlerinde devletin helikopter ve uçaklarını kullanmıyor. Siz de bir helikopter kiralayıp gidebilirsiniz. Bu zor değil. Kılıçdaroğlu'na bunu tahsis ettiğiniz zaman burada bir yol açmış olursunuz."

 

Editör: Haber Merkezi