AK Parti Bismil İlçe Başkanı Abdulhadi Akaydın’nın yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından, ilçe başkanlığına kimin aday olacağı tartışmaları içine girilmişti.

Ağırlıklı olarak Feysel Merdanoğlu başta olmak üzere, Ferit Başak ve Hibetullah Ay isimlerinin geçtiği Bismil İlçe Başkan Adaylığında, beklenen isimlerin dışında ve adeta sürpriz olarak nitelenen Mehmet Kızılkaya’nın adaylığına karar verilmesi, teşkilat içinde çalkalanmalara neden oldu.

İlçe Başkanlığında ismi geçen Feysel Merdanoğlu aksine, genel merkezin aldığı bu karara tepki gösteren Fahri Çelebi ve ekibi harekete geçti.

Eski Ak parti Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu ile Feysel Merdanoğlu parti genel merkezine giderek, Mehmet Kzılkaya’nın aday olmaması yönünde itirazlarda bulundukları siyasi kulislerde konuşuluyor.

Önümüzdeki Pazar günü (18/02/2018 Pazar) yapılacak olan Bismil İlçe Kongresi öncesinde il teşkilat içindeki bu itirazlara genel merkezin ve Teşkilatlardan Sorumlu başkanı Mustafa Ataş ve Bismilli olan ve yıllarca Bakanlık yapan, Ak parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker’ın ne kadar dikkate alacağı ise ayrı bir merak konusu oldu.

Diyarbakır İl Başkanlığı ve İlçe başkanı Abdulhadi Akaydın’nın ise teşkilat içindeki çatlak sesleri durdurmaya yönelik yoğun çaba sarf ettiği de belirtiliyor.

İŞTE ADAYLAR

MEHMET KIZILKAYA

FAHRİ ÇELEBİ

 

 

Editör: Haber Merkezi