AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayları M. Galip Ensarioğlu, Fatih Kayhan ve Alaattin Parlak ile bir grup partiliye, seçim çalışmaları için gittikleri Hani'de bombalı tuzak hazırlandığı bildirildi. Korucuların dikkati sayesinde iki farklı noktada hazırlanan bombalı tuzaklar son anda fark edilerek imha edildi.

Seçim çalışmaları yapmak üzere Diyarbakır'dan hareket eden AK Parti konvoyuna dün öğle saatlerinde Hani ilçesine bağlı Aksalkan ve Mıbırdaş köyleri arasında bombalı tuzak hazırlandı. Kablo ile bomba düzeneğinin hazırlandığı yola bir kamyon kum döküldüğü belirtildi.

Bölgede kontrol yapan korucular kabloları gördükten sonra, jandarmaya haber vererek, daha geri bir noktada araçları durdurdu. Olay yerine gelen jandarma ekipleri bomba düzeneğini kontrollü bir şekilde patlattı. Bombanın patlamasıyla oluşan çukur iki kamyon mıcır dökülerek kapatıldı.

İkinci bomba Kaygusuz beldesi yakınlarında bulundu

Programlarına devam eden milletvekili adayları Galip Ensarioğlu, Fatih Kayhan ve Alaattin Parlak'a ikinci bombalı tuzak ise yol güzergâhındaki Kaygusuz beldesi yakınlarında tespit edildi. Bir menfeze gizlenmiş bomba tespit edildikten sonra patlatıldı.

AK Parti milletvekili adayları, Gürbüz beldesi ve Dicle ilçesine yaptıkları ziyaretlerin ardından Diyarbakır'a döndüler. 

Editör: Haber Merkezi