Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çeşitli konuşmalarında yer verdiği “teşkilatlara değişim” süreci resmen başladı.

DİYARBAKIR’DA 12 İLÇE BAŞKANLARIN İSTİFASI İSTENDİ.

Bu kapsamda Diyarbakır merkez Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir ve Ergani, Silvan, Dicle, Kulp, Lice, Hani, Hazro, Bismil ve Çınar İlçe Başkanları toplam 12 ilçe başkanının istifası istendi.

İSTİFASI İSTENEN DİYARBAKIR’DA 12 İLÇE BAŞKANLARI

1-Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade,

2- Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer,

3- Kayapınar İlçe Başkanı Servet Can,

4- Ergani İlçe Başkanı Mehmet Şükrü Sayan,

5- Bismil İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya,

6- Silvan İlçe Başkanı Nimet Aksyon,

7- Çınar İlçe Başkanı Mehmet Ali Arzu,

8- Kulp İlçe Başkanı Amil Yatçı,

9- Hani İlçe Başkanı Abdullah Topkaya,

10- Dicle İlçe Başkanı Nadir Baytok,

11- Hazro İlçe Başkanı Fuat Güler,

12- Lice İlçe Başkanı İsmail Demir,

Edinilen bilgilere göre kısa süre içinde istifası istenen İlçe başkanlarının yerine atamaların yapılacağı öğrenildi.

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak Budak istifaları doğruladı

Edinilen bilgilere göre ve Tigris Habere konuşan, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak, “Genel merkezimiz 12 İlçe başkanımızın istifasını istedi. Bu tamamen genel merkezimizin almış olduğu bir karardır. Ancak şuan İlçe başkanlarımız görevlerinin başındadır. Genel merkezimiz kısa süre içinde alacağı kararları kamuoyu ile paylaşır” dedi.

Daha önce 3 İlçeye atama yapılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezi, merkez Sur ilçesi ile Eğil ve Çüngüş İlçe Teşkilatlarına Parti Genel Merkezi tarafından atama yapmıştı. Merkez Sur İlçesi AK Parti İlçe Başkanlığına Murat Unat, Eğil ilçe Başkanlığına Mehmet Zeki Uçar ile Çüngüş İlçe Başkanlığı görevine ise Zübeyir Arslanca getirildi. Atanan İlçe başkanları, yetki belgelerini, teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in elinden almıştılar. 

Bağlar Akparti Eski İlçe Başkanı Cevdet Kara, Sosyal Medya hesabında yaptığı paylaşımda, Diyarbakır Ak Parti'de 12 ilçe başkanının istifası alındı. Şüphesiz; Bu bir bayrak yarışıdır, Yenileme ve yenilenme sürecidir, Daha iyi hizmet etmeye,daha güzelini yapmaya ulaşma çabasıdır, Bu başkanlarımıza düşen görev bugünden daha fazla çalışmaktır.

Aslında bu yenilenmenin ilk sinyalini,bu kongremiz çok farklı olacak diye Sayın Cumhurbaşkanı vermişti, arkasından teşkilat başkanı yeni vizyonu medya ile paylaşmıştı. Bu yenileme tabiki Diyarbakır ile sınırlı kalmayacak 81 ilde devam edecek, Önemli olan bu bayrağı daha ileri taşıyacak misyona uygun kadrolara görev verilmesi, Ne diyelim, Hayırlı olsun. Dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi