AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır'a gelerek, önceki gün Bismil yol ayrımında bulunan Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonu'na bomba yüklü araçla yapılan saldırıda hayatını kaybeden Mehmet Sarı'nın ailesine başsağlığı, yaralananlara ise geçmiş olsun ziyaretlerinde bulundu. Pompacı olarak Petrol istasyonunda çalışan Mehmet Sarı'nın köyde kurulan taziyeye,  İlk olarak Mehmet Sarı için Bismil ilçesi Sarılar köyünde kurulan taziye evini ziyaret eden Eker, Sarı'nın ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Eker, daha sonra, Bölge Trafik Denetleme İstasyonu'na gelerek, incelemelerde bulundu.

Burada açıklamalarda bulunan Eker, saldırıyı nefretle kınadığı belirterek, " PKK, kanlı terör eylemlerini en son buraya 15 tonluk hafriyat yüklü bir kamyonu sinsice bu bölgede yatırım yapan, Diyarbakır çevre yolunu inşa eden diğer kamyonların arasına saklayıp, kendini kamufle edip 15 tonluk bir bombayla saldırıyor. Amirliğimiz tedbirlerini almış. Her biri 7 tonluk beton bloklarla kapalı olmasına rağmen devasa krater çukurunu oluşturacak şekilde bir büyük patlamada 8 canımız hayatını kaybetti. " dedi.

"PKK, EN BÜYÜK ZARARI KÜRTLERE VERİYOR"

PKK'nın en büyük zararı Kürtlere verdiğini ifade eden Eker, "Çünkü en büyük düşmanlık beslediği kitle Kürtlerdir. Kürtlerin demokratik halklarını barışçı yollarla temin etmesinin ortamını sürekli zehirlemek ve sabote etmek suretiyle bunlar bu eylemleri gerçekleştiriyorlar. Kürtleri asla temsil etmiyorlar. diye konuştu.

Eker, daha sonra ise, Diyarbakır Asker Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelerek, saldırıda yaralananlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Eker'e ziyaretlerinde, AK Parti Diyarbakır milletvekili Ebubekir Bal ve İl Başkanı Muhammed Dara Akar ile partililer eşlik etti. 

3-046.jpg

Editör: Haber Merkezi