Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır 1'inci sıra milletvekili adayı olan Mehdi Eker, Bismil ilçesini ziyaret etti. Bismil girişinde Bismil Ak parti İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya ve Ak parti milletvekli adayları Fehmi Kardeşoğlu ve Mustafa Güleken ile beraberindekiler karşıladı. Eker’le birlikte Bismil Ak parti eski İlçe Başkanı Abdulhadi Akaydın’da eşlik etti.

AK Parti Bismil İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıya katılan Eker, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerin önemine değindi. Eker, konuşmasının büyük bir bölümünü çözüm sürecine ayırarak, çözüm sürecinde HDP'nin kendilerine destek olmamakla suçladı. Ak Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Mehdi Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kimse bizden daha fazla Kürt değil. Kürtlerin dilini konuşması, kültürünü geliştirmesi, başı dik, alnı açık bir şekilde Kürt kimliğiyle iftihar edebilmesi bizim uyguladığımız politikalarla, yaptığımız reformlarla Allah'ın izniyle bu topraklarda var zaten. Eskiden Kürtçe televizyon var mıydı? Kim getirdi? Biz getirdik. Okullarda, üniversitelerde Kürtçe bölümler bizimle geldi. HDP getirmedi, PKK getirmedi. Aksine biz demokratikleşme ve sivilleşme ile barışı sonuna kadar tesis etmek için çabaladık.
BİZ ATIM ATTIK ONLAR SABOTE ETTİ. 
 Üç adım attık, üçünü de onlar sabote etti. Habur sürecini kim provoke etti, kim engelledi? PKK yaptı. HDP bize yardım etmedi. Yardım etmek isteyenlerin de gücü yetmedi çünkü dağa karşı bir şey söyleyemiyorlar, güçleri yetmiyor."

KİMSE BİZDEN FAZLA KÜRT DEĞİL
"Kimse bizden daha fazla Kürt değil. Kürtler, dilini konuşması, kültürünü geliştirmesi, Kürt kimliğiyle iftihar etmesi bizim uyguladığımız politikalarla, yaptığımız reformlarla Allah'ın izniyle bu topraklarda var oldu.
ÇOCUKLARINIZI DAĞA GÖTÜRÜYORLAR. 
"Ailelere gidip 'Bize oğlunu vereceksin dağa götüreceğiz' dediler. Oğlun yok veya gelmiyorsa 'O zaman kızını vereceksin' dediler, alıp götürdüler. 'Oğlun yok, kızın yok, o zaman bize şu kadar haraç vereceksin' dediler. Her tarafa mayın yerleştirdiler. Barış, çözüm, güzellik diyoruz onlar alttan mayınları döşüyorlar. Bunların derdi çözüm veya barış değil. Bunlar daha çok kanın peşinde. Diyorlar ki 'Her Kürt ailesinin evinden bir cenaze çıksın'. Böylece düşmanlık ve kin artsın istiyorlar. Bu örgüt anlayışı bu şehrin kaderinin üstüne kara bir kabus gibi çökmüş. İşsizlik de bundan. Yatırım ve istihdamın eksikliğinin sebebi de bunlar. Çünkü huzur bırakmıyorlar, huzurun düşmanıdırlar."
Vatandaşların bu seçimde Diyarbakır'a sahip çıkmasını isteyen Eker, AK Parti'nin Mecliste en güçlü şekilde temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.
Eker ve beraberindekiler, daha sonra esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutlayan Eker, bayramın barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu. Daha sonra doğduğu yer olan Tepe beldesini ziyaret etti. Tepe Beldesinde Tepe’li vatandaşlar karşıladı. Tepe beldesinde esnaf ziyaretinde de bulundu. 

eker.jpgeker1.jpge6.jpge7.jpg
 

Editör: Haber Merkezi