Bakan Eker ve beraberindeki heyeti bina girişinde BİSTK Koordinatörü Şerif Aras ve yönetim kurulu tarafından karşılandı.
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Eker “ 24 Haziran Genel seçimleri Ülkemiz ve Diyarbakır’ımız için çok önem arz etmektedir, ifadelerini kullandı. 
 Yeni sistem hakkında da açıklamalarda Bakan Eker, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bürokratik oligarşiden tamamen kurtularak ve aynı zamanda hızlı kararlar alıp hızlı yatırımlar yapılmasını sağlayacak bir sistemdir. Türkiye’nin önünü açacak olan gelişmeler karşısında  atilmak istenen adimlarin daha hızlı atilmasi ve ülkemizin  çıkarlarına olan kararların sağlıklı bir şekilde verilmesini saylanacaktır”, dedi.

Yeni Sistem İle Darbeler Son Olacaktır.
Yeni sistem ile beraber darbeler son bulacağını belirten Eker” Rahmetli Sayın Menderes, Sayın Özal ve Sayın Erbakan hocaya yapılan darbeler  son olarak da Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a yapılan FETÖ darbeleri son bulacaktır. İşte bu darbeleri sonlandıracak sistemin Başkanlık sitemi olduğunu söyledi.

Diyarbakır Milletvekili Listesinde Hiçbir Etkim Olmadı
Vatandaşların çok eleştirdiği Milletvekili sıra listeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Eker, “Diyarbakır’ın Milletvekili listesini Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından belirlendiği ve bizzat kendi imzasınin listenin altında bulunduğunu söyledi. Bu listeyi açıklamadan bir(1) saat önce öğrendiğini söyleyen Eker bu listede hiçbir katkısinin olmadığını ifade etti.
Cumhurbaşkanına oy vereceğim ama milletvekiline oy vermeyeceğinin yaygarası hakkında açıklamada bulunan Eker “Cumhurbaşkanına oy vereceğim ama Ak Parti’ye oy vermeyeceğim gibi söylemler kulağıma gelmektedir. Bu konuşmalar ifsatlık ve nifaktır. “ dedi. 

BİSTK’in göstermiş olduğu misafirperverlik ve inceliklerinden dolayı teşekkür eden Bakan Eker, “Seçimin kazanmasında STK’ların büyük başarısı olduğunu belirterek Ak Parti, 24 Haziran Genel Seçimlerinde büyük bir başarıyla çıkacaktır. Her seçimde olduğu gibi STK’larin bu başarıda büyük katkıları mevcuttur”, diye konuştu.

BİSTK Kordinatörü Şerif Aras, “ Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın M.Mehdi Eker’in BİSTK temsilcileri ziyaret etmesinin sevindirici bir durum olduğunu ifade etti. BİSTK olarak Bakanımız Sayın Eker’in tekrardan Diyarbakır’ımıza aday gösterilmesinden memnun olduğunu belirterek hayırlı olsun dileğinde bulundu. 24 Haziran Genel Seçimlerinin Cumhurbaşkanımız ve Diyarbakır için zaferle sonuçlanmasını diliyoruz”, diye konuştu.

bistek-001.jpg

Editör: Haber Merkezi