Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu, Ak Parti Diyarbakır İl başkanlığa seçilen aslen Bismilli olan Avukat Muhammed Şerif Aydın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

BİSMİLLİLER TAZİYE EVİ YERİ İÇİN, DİYARBAKIR’DA YENİ LUNA PARK YOLUNA GİDERKEN STAT YOLUNDA YEŞİL CAMİNİN YANINDA İNŞA EDİLECEK.

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Muhammed Şerif Aydın, Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı ve beraberindekilere müjdeli haberi verdi. Başkan Aydın, Diyarbakır Merkezde Liceliler, Kulplular, Hanililer ve onlarca İlçe adıyla Taziye evleri varken, Bismil adıyla bir tanesi bile yoktu. Bu durum Bismillileri özüyordu. Tabi biz buna kayıtsız kalamazdık. Valilik/Belediye arsa verdi. Artık Diyarbakır Merkez’de ‘’Bismilliler Taziye Evi’’ olacak. İki yer vardı. Baktık. En güzel yeri ‘’Bismil Taziye Evi ve Kuran Kursu’’ adıyla inşaata başlanacaktır. Diye konuştu. 

171669314_1557871787744637_6610836860235336907_n.jpg

HAYIRSEVERLERİN KATKISIYLA YAPILACAK.

Başkan Aydın, ‘’Bismilliler Taziye Evi’’ için önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesinde ruhsat çalışmalara başlayacağız. Kalıcı eserler üreterek, Bismil adıyla yeni Taziye ve Kuran Kursu adıyla ilimize kazandıracağız” dedi.

Başkan Aydın, Ramazan Orucu arifesinde Bismilli hemşerilerimize bu müjdeli haberi verelim. Yeni Taziye ve Kuran Kursu bünyesinde, Bismillilerin otopark sorunu çekmemeleri için araç kapasiteli otopark alanı yer alacak. Diye konuştu.

BİSMİL KANAAT ÖNDERLERİ VE AK PARTİ İL BAŞKANI KENDİ ARALARINDA, BİSMİLLE İLGİLİ YATIRIMLAR ÜZERİNDE MÜZAKERE YAPILDI.

BİSMİL’DE YENİ İMAR DÜZENİ, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ VE SULAMA KANALLARIN BİR AN ÖNCE BİTMESİ İÇİN MÜZAKERE EDİLDİ.

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Muhammed Şerif Aydın, Çarşamba günü Ankara’daydık. Bismil’le ilgili elimizde dosyamız vardı. Ankara’da Organize Sanayi Bölgesi oluşturulması için, 2017 yılında Resmi gazetede Bismil Ova ilan edilmesi nedeniyle, Ankara Bismil’de OSB’ye sıcak bakmıyor. Bismillin tarım arazileri değerlidir. Tarım arazileri bozduramayız. Deniliyor. Fakat elimizde Bismillin gelişmişlik düzeyi, Sosyo ekonomik veriler, Bismil için Organize Sanayi Bölgesi oluşturulması şarttır. Bu konularda elimizde geldiği kadar Organize Sanayi Bölgesi yapılması için üzerinde duracağız. Dedi.

Bismil ilçesinin büyük bir köy görünümü andırdığını ifade eden, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Muhammed Şerif Aydın, Bismil imarı üzerinde durulması gerekir. Bismillin Yeni imar düzeni ile ilgili notlar aldım. Gerekli yerlere le irtibatta geçeceğiz. Dedi.

BİSMİL KANAAT  ÖNDERLERİ DERNEĞİ BAŞKAN VE YÖNETİM KURULU DİYARBAKIR VALİ YARDIMCISI ÖMER COŞKUN'U ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ NE AŞAMADADIR? DİYE ZİYARET EDEREK GEREKLİ BİLGİLER ALDI

87aa7ba2-2e97-4d29-b085-8eb0672d76bb.jpg2e049287-b52f-4a39-93e3-9c3c71f9da57.jpg

Diyarbakır Vali Yardımcısı Ömer Coşkun Bismil'de Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar Bismil Ova statüsü nedeniyle şu an askıdadır. Yeni yer tespit çalışmalarımız devam etmektedir. Bismil Kanaat Önderlerinde yeni yerlerin bize bildirilmesini istiyoruz. diye konuştu.

DAHA SONRA, BİSMİL KANAAT ÖNDERLERİ DAHA SONRA DİCLE ELEKTRİK GENEL MÜDÜRÜ YAŞAR ARVASİ İLE GÖRÜŞTÜ. BİSMİL ÇİFTÇİLERİN ELEKTRİK SULAMA SORUNLARI ÜZERİNDE GÖRÜŞMELER YAPILDI.

c09b9b53-eaad-45d7-9f17-63d416db8919.jpg

 

Editör: Haber Merkezi