SEÇİM SONUCU MEHMET KIZILKAYA 219 OY - FAHRİ ÇELEBİ 147 OY ALDI. 
AK Parti Bismil İlçe Başkanlığı kongresinde iki aday yarışıyor. Adaylar Genel Merkez ve Ak parti Bismil İlçe teşkilat tarafından desteklenen Mehmet Kızılkaya İle Eş dost ve Muhtarlar ve Merdanoğlu ile Çelebi’lerin desteklediği Fahri Çelebi seçiminde delegeler oy kullanmaya devam ediyor. Sandıklar saat 17:00 de açılacak.

REKABETLİ KONGRE SEÇİMİ

AK Parti Bismil 6. Olağan Kongresinde adaylar yarıştı. AK Parti'nin Bismil’de bu güne kadar yaptığı kongreler içerisinde ilk kez Bismil ilçesinde yapılan kongrede 2 aday yarıştı. Mevcut Başkan Abdulhadi Akaydın, Mehmet Kızılkaya’yı desteklediğini açıkladı. Akaydın, ilçe teşkilatımızla birlikte Genel Merkezin seçtiği aday Mehmet Kızılkaya’yı desteklediğini söyledi.

  Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Profesör Dr. Mehmet Emin Yılmaz Bakan yardımcısı ve il koordinatörü Abdullah Erdem Cantimur, Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti Diyarbakır il başkanı Süleyman Serdar Budak,  AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, Eski Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi, partililer ve vatandaşlar katıldı.

KONGREDE POLİS SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI. DİYARBAKIRDA ÇEVİK KUVVET DESTEĞİ İSTENDİ. .

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, İl koordinatörü Abdullah Erdem Cantimur,  Milletvekili Ebubekir Bal, Bismil Ak parti İlçe Başkanı Abdulhadi Akaydın konuşma yaptılar. Konuşanların hepsi Genel Merkez tarafından seçilen Mehmet Kızılkaya’yı desteklediğini ifade ettiler. Hiç biri Fahri Çelebi ismi kullanmadı.

Gazetemize konuşan Fahri Çelebi, böyle bir kongrenin seçim olmayacağını delege üzerinde psikolojik baskı uyguladığı ifade etti. Çelebi, Bende Ak partili değilmiyim? diye sitem etti. 

KONGEREDE SOĞUK RUZGARLAR ESİYOR.

Konuşmalardan sonra AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, ve il koordinatörü Abdullah Erdem Cantimur,  Milletvekili Ebubekir Bal konferans salonunda ayrıldılar.

Daha sonra Delege seçimlerine geçildi. Delegeler oy kullanmaya devam devam ediyor. Partililer ve vatandaşlar sandık sonucunu bekliyor. Meraklı bekleyiş sürüyor. Beklenen seçim sonucu geldi.

SON DAKİKA 
 BİSMİL AK PARTİ İLÇE BAŞKAN ADAYLIĞI SEÇİM KONGRE SONUCU

219 OY MEHMET KIZILKAYA
147 OY FAHRİ ÇELEBİ
7 OY GEÇERSİZ

BU DURUMDA AK PARTİ BİSMİL İLÇE BAŞKANI MEHMET KIZILKAYA OLDU.

dscf0104.jpgdscf0128.jpgdscf0156.jpg

Editör: Haber Merkezi