Ak Parti Bismil İlçe Kongresi Bozçalı Düğün Salonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ak parti Eski Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu, Akparti Diyarbakır Milletvekilleri M. Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, M. Süleyman Hamzaoğulları,  Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Halit Advan, İlçe  ve Belde ilçe Başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Divan'ın oluşturulması ile Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede ilk olarak Ak Parti Bismil İlçe Başkanı Av. Zeki Kartal katılımcılara hoş geldiniz konuşması yaptı. Kartal’ın ardından Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Halit Advan Konuşma yaptı.

circir-fabrika-ve-diger-resim-114.jpg

dscf3547.jpg

Ak parti hükümeti zamanında ilçede yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Ak parti Diyarbakır Eski Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu, Ak parti döneminde Bismil’de Eğitim, Sağlık, Yol ve Yatırımlar konusunda konuştu.   Merdanoğlu,  Bu kongrelere partimiz için men yeni bir kan, hem yeni bir başlangıç ve aynı zamanda bir araya gelebilmemizin koşullarını oluşturuyor. Dedi.

 Bismil'de Lise öğrencileri için pansiyonlu okul sayısının artırmasını gerektiği ifade eden Merdanoğlu, Amaç ilçede eğitim çıtasını yükseltmek ve okullarımızda okuyan çocuklarımıza da iyi bir eğitime hazırlayıp geleceklerini sağlamak. Bunun için Bakanımızdan Ortaöğretim Pansiyon okul istiyoruz. diye konuştu.  

Daha sonra Ak Parti MKK üyesi Necla Hattapoğlu, Milletvekili M.Süleyman Hamzaoğuları, Mine Lökbeyaz, Cuma İçten, Galip Ensarioğlu birer konuşma yaptı. 

Daha sonra kürsüye gelen, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Burada köylülerin mesken tutuğu bir ilçe haline geldi. Kısa bir sürede nüfus üçe katlanırken tabii ki bazı sorunlar da olacak. 10 senedir. Ak parti Bismil’de yeni reformlar yaptı. Gerek ulaşımda gerek sağlıkta ve diğer yönlerde yatırımlar yaptı. Dedi.

Bakan Eker, Bu yılın sonunda 1 milyon 440 bin dönüm arazi suya kavuşacak. Bismil’de Ak parti hükümeti döneminde,  Bir anaokul, 8 tane İlköğretim, 8 tane Lise, 1 pansiyonlu lise ve 422 derslik yapıldı. Cumhuriyet döneminden 2002 yılına kadar yapılan derslik sayısını, Ak parti Bismil’de 9 yıl içinde yaptı. Sağlık alanında Bismil’e 100 yataklı Devlet hastanesi ve Tepe beldesine 25 yataklı entegre devlet hastanesi yaptık. Bismil’de 6 uzman doktor varken, Şimdi 32 uzman doktor Var. İlçede 113 km köy yolu asfaltlandı. Bismil’de 140 tane köy ve mezraya şebeke suyu verildi.

Bismil domatesi ihracat yapılacak seviyeye geldiğini ifade eden Eker, Bismil’de 230 bin metrekare alanda 9 adet sera için 35 milyon TL destek sağladık. 14 tane damızlık süt için 22 milyon, 3 tane süt sığırcılığı için 3 milyon, 2 tane koyun yetiştiriciliği 2 milyon destek sağlandı. İlçede 28 tane kooperatif’te 1392 aile istifade ediyor. Dedi. .

circir-fabrika-ve-diger-resim-179.jpgŞu

Bakan Eker,  Biz bu bölgede işsizliği ortadan kaldırmakla ilgili birçok proje hayata geçirdik. Birçok projeyle mücadele ediyoruz. Biz ne kadar çok işsizliği ortadan kaldırmak için uğraşıyorsak, birileri de bu bölgede işsizliğin arttırılması için, işsizliğin önlenmesinin önüne set çekmek için de onlar gayret gösteriyorlar. Biz barış projesi hazırlıyoruz, temel atacağız. Barış ve huzur olsun sorunlarımızı oturalım konuşalım, sorularımızı demokratik usullerle, demokratikleşmeyi, sivilleşmeyi genişletmek suretiyle çözelim. " dedi.

 
İKİ ADAY YARIŞACAKTI.

Bismil Ak parti İlçe kongresine Av. Zeki Kartal ve Abdurrahman Çalın'ının  yarışacakları bildirilmişti. Ancak  seçime tek liste halinde gidildi. Konuyla ilgili olarak Abdurrahman Çalın yaptığı açıklamada, Genel merkez tarafından delege değişim nedeniyle adaylıktan çekildim. diye konuştu.

Bismil Ak pati 4. olağan kongresi 2 aday yarışacağı ve kongrenin rekabetli geçeceği beklentisi nedeniyle Kongreye çok sayıda kişi katıldı.
17 Aralık 2011 tarihinde yapılacağı kongreye bir gün kala hiçbir gerekçe gösterilmeden Genel merkez tarafından iptal edilmişti. Daha sonra Kongre seçimi 19 Şubat 2012 tarihinde yapılacağı bildirildi.

      İLÇEDE DELEGE  LİSTESİ DEĞİŞTİ.

     Genel merkez tarafından Bismil İlçe yönetimi feshedildi. Eski delegeler geçersiz hale getirildi. Daha sonra tekrar Bismil Ak parti İlçe Başkanlığına Av. Zeki Kartal’ı atayıp yeni delege listesi için AKBİS SİSTEMİ (Ak partiye yeni üye kayıt sistemi) Bismil için açıldı. Yeni seçilen delegelerle Bismil Ak parti teşkilatı  seçime gidildi.

   SEÇİME TEK LİSTE   HALİNDE GİDİLDİ.
Kongreye tek aday olarak katılan Av.Zeki kartal, AK Parti İlçe Başkanlığı görevine seçildi. AK Parti İlçe 4. Olağan Kongresi partililerin katılımıyla yapıldı. Tek liste halinde yapılan seçime, 402 delegenin 231 oyunu alan Avukat Zeki Kartal Ak parti ilçe başkanı oldu.

 22.20120223110250.jpg

circir-fabrika-ve-diger-resim-183.jpg

Editör: Haber Merkezi