“Bismil'de yaşıyor olmak nasıl bir ayrıcalıksa, Bismil'de siyaset yapmakta o kadar ayrıcalıktır.” Sözleri ile bulunduğu makamın ve yüklendiği misyonun sorumluluğunu taşıdığını ifade eden Başkan Abdulhadi Akaydın,   AK Parti iktidarında en büyük kazanımın “kararların millet tarafından verilmesi” olduğunu söyledi.

BİSMİL'DE AK PARTİ 16 NİSAN REFERANDUM SEÇİMİNDE %25,3 OY ALDI. ALDIĞI OY DİYARBAKIR ORTALAMASININ BİR KAÇ PUAN AŞAĞISINDA ALMASININ NEDENİ NEDİR?

AKAYDIN, “DİĞER PARTİLER, KENDİLERİNE OY VEREN VATANDAŞLARIMIZA İHANET ETMİŞLERDİR.

Bismil'de oy oranın daha yüksek beklenti içinde olduğunu ifade eden Akaydın, Bismil'de oy oranlarının %25'lerde olmasını şöyle değerlendirdi.

Bismil'de 7 Haziran 2015 Genel seçiminde Ak parti %8,56-  01 Kasım 2015 Genel seçiminde %14,14 oy aldı. 16 Nisan 2017 Referandum seçiminde %25,3 oy aldı. Yani %11.16 oy artışı var. Tabiki bu istediğimiz sonuçlar değil, Bismil'de 90 yıllarda o zaman nufüsü 37 bin civarında iken, o dönemin hükümetlerinin yaptığı yanlış politikalardan gereği, Bismilli hemşerimiz bilerek devlete düşman edildi. O dönem hatırlıyorum ben Refah Partisi Diyarbakır İl başkan vekiliydim.  o dönem köylerde boşalmalar vardı. Köylerin boşaltılması sonucu, o köylerde çalışan binlerce aile, yanlış politikalar sonucu ilçe varoşlarına gitmeye zorlandı. O dönemin 6-7 yaşındaki çocukları çok iyi hatırlıyorum, naylon çadırlarda barakalarda kalmak zorunda kaldılar. Yanlış politikalar sonucu Sason'da Kulp'ta, Hazro'da vb. yerlerde köy boşalmaları nedeniyle Bismille geldi. Bismil tarım bölgesi ve 1 milyon 600 bin dönüm arazisi var. İlçemize yerleştiler. 90 yıllarda gereken şefkat gösterilmedi. Bu insanların derdine derman olunamadı. o zaman Halkın Emek Partisi'yle (HEP)  halkın çektiği zülmün ve duygusal olarak günülleri alıp, Bismil'de Belediye seçimi aldı. 18 Yıldır. Bismil Belediyesi bu zihniyetteki partiler Belediye yönetiyor. HDP halkın duygusal damarlarına inerek ve mahalle baskısı oluşturarak seçimlerde yüksek oy aldılar. Büyükşehir yasasıyla Köylere Hizmet Götürme birliği kapatıldı. Belediyeler doğru dürüst köylere su kanalizasyon yol hizmeti götürülmedi. Esnaflar tüccarlar belediyeden doğru dürüst hizmet alamadı. Bu seçimde 122 köyü gezdik, köy yolları köstebek yuvasına döndüğünü gözlerimizle gördük dedi.

02-119.jpg

Akaydın, Halkımız 1990 lı yıllarda çektiği acıyı hala gündemi korunmaktave karşımıza hala 90 lı yılların söylemleriyle birlikte çıkmaktadırlar. "Bundan böyle, Bizim tarzımız ve hedefimiz uzaklaştırmak değil, kucaklamaktır, yakınlaşmaktır, yaklaşmaktır ve kucaklaşmaktır. Bundan sonraki hedefimizi, bize oy vermeyen diğer insanlarımızı onlara da ulaşmaktır. Barış, kardeşlik içinde onlarla köprüler kurmak, onlarla diyalog kurmak, dertleriyle dertleşmek ve onları da kucaklayabilecek yeni bir diyalog kapısı açmaktır.

DİCLE ELEKTRİK ADETE BİR MUHALEFET PARTİSİ GİBİDİR.

Biliyorsunuz Bismil Tarım bölgesidir. Dicle Elektriğin çiftçilerle  ve işletmelerle ilgili elektrik sorunu, adeta bir muhalefet partisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Hayalı sayaçlar okunmadan, 10 bin, 15 bin TL  esnaflara elektrik borcu çıkarmışlar. Sanki adetta bu referandum kampanyasını bozmak için ellerinde gelen her şeyi yaptığını düşünüyorum. Bunu Dicle elektriğin üst yöneticileri yaptığını söylemek doğru değil, Dicle elektriğin üst yöneticisi sahibi bu beldelerde belki ne olduğunu bilmez. Çevre illerde yada il müdürlüğünün ita amirleri yaptığı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bunların kim olduğunu hangi zihniyete sahip olduğunu bu hükümetin bunları elde geçirilmesi lazım. Bu maksatlı faturaları neden vatandaşa çıkarıldığı hesabını sorulması için başta ben ve teşkilatım olarak bunu umuyoruz. dedi.

  PEKİ, BİSMİL'DE SİYASET YAPMAK ZOR MU?

Bismil'de siyaset yapmak hem çok kolay, hem de çok zor. Kolay çünkü böyle bir ekibimiz var, bir teşkilat yapımız var,  Siyaset yapmak zor, Çünkü, Bismil göz önünde merkez bir ilçe. İnsan profili farklılıklar gösteren bir yerleşim merkezi. Sorumluluğu çok büyük,  çok fikirden insan var. 90 yıllarda köy boşalmaları nedeniyle Bismille gelen ailelerin 7-8 yaşındaki çocukları şimdi. 35-40 yaşında evli barklı olmuşlar ve hala o yılları unutamıyorlar. Onların çocukları şimdi 7-9 yaşında çocuklar zafer işaretinin ne olduğunu bilmiyor. Seçim çalışmalarına gittiğimiz yerlerde 9-10 yaşındaki çocuklar zafer işaretleri ''hayır'' diye parmakları kaldırıp gösteriyorlar. Artık,  Çocuklarımızın ellerinde silahlar değil, çocuklarımızın ellerinde kitap olacaktır. Çocuklarımız dağlarda değil, okullarda olacaktır. Türkiye'nin birlik ve mücadelesini daha da güçlendireceğiz.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE ÇALIŞMALARINIZ VAR MI?

Sivil toplum kuruluşları, amaçları doğrultusunda lobi çalışmaları yapan, ikna ve eylemlerle çalışan, topluma yararlı hizmetler geliştirmeyi hedefleyen ve gönüllülerin oluşturduğu kuruluşlardır. Tüm bu sebeplerden, katılımcı demokrasiye verdiğimiz önem neticesi bizim en önemsediğimiz çalışmalardan biridir.

BİSMİL'DE HUDA-PAR VE STK'LARA TEŞEKKÜR EDİYORUM.

15 Temmuz  darbe teşebbüsüne karşı HÜDA PAR’ın duruşu nasıl takdir toplamışken, 16 Nisan referandum seçiminde Hudapar takdir toplanmıştır. Ak parti Bismil ilçe teşkilatı olarak Bismil Huda-par ve Bismil İslami Sivil toplum kuruluşlara çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Hedefimiz, vatandaşa istikrarın önemini anlatmak ve Türkiye’ye çelme takmak isteyenlere gereken cevabı olduğunu ifade eden Akaydın,  Bu seçimin önemini Bismil'de vatandaşlara ve 122 köyü ziyaret ederek anlattık.

Türkiye'nin geleceği için yapılan çok önemli bir oylamayı geride bıraktıklarını anlatan Akaydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"16 Nisan tarihi, Türkiye'nin bir kırılma noktasıydı. Bu kırılma noktasında da evetle taçlanması, parlamenter sisteme son verilmesi, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yeni bir Türkiye için merhaba denilmesi bizim için çok önemliydi. Avrupa'da bazı ülkeler, dünyanın egemen güçleri hayır çıkmasını çok büyük arzuyla istediler ve evet çıkmasını engellemek için ellerinden gelen tüm gayreti sarfettiler. Ama buna rağmen milletimizin feraseti, yüzde 51,4 ile evet diye tecelli etti. Ne kadar hayır için mücadele eden cephe varsa da sonunda milletimizin feraseti egemen oldu."dedi.

BİSMİL HALKINA MESAJINIZ VAR MI?

Bu tarihi günde yüreğiyle, umuduyla ve heyecanıyla sandık başında olan ve güçlü Türkiye'nin inşasına katkıda bulunan tüm hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ediyorum.  Türkiye tarihi için bir milat olan 16 Nisan, vesayetlerin sona erdiği, istikrarın kalıcı hale geldiği bir gündür. Bugün Avrupa'nın ve şer odaklarının tir tir titrediği bir gündür. Ecdadımızdan aldığımız gelenek ile Türkiye'nin yeniden yükselişe geçtiği gündür. Fatih'in ve Selahattin Eyyubi'nin torunları kardeş kalacaktır. Herkes bilmelidir, aklına yazmalıdır ki Türkiye her zaman bir olmuş, diri olmuş, iri olmuştur. Bu dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacaktır. 15 Temmuz'da meydanlarda diriliş destanı yazan halkımız, 16 Nisan'da sandıklarda yeni bir destan yazdı. Milli iradenin huzur ve güven ortamında sandığa yansımasında emeği geçen Bismil Seçim kurulu başkanı Hakim Ali beye, güvenlik güçlerimize, adli ve idari tüm çalışanlarımıza, sandık kurullarımızda görevli Ak parti ve Hudapar'ın üye ve müşahitlere, sivil toplum kuruluşlarımızın değerli üyelerine, muhtarlarımıza şükranlarımızı sunuyorum."dedi.   

Editör: Haber Merkezi