DİYARBAKIR- AK Parti Bismil İlçe Başkanı Abdulhadi Akaydın, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada darbe girişimini milli iradenin ortadan kaldırılması girişimi olarak gördüklerini ifade etti.

Akaydın 15 Temmuz Kalkışma Hareketi Sadece Bir Terör olayı olmamakla birlikte Türkiye'nin işgal edilmesidir. İşgal edilen ülkemizi altın tepside abileri dedikleri insanlara ikram edilmesidir.

         Fetö terör örgütü yandaşları, parerelciler dikeyciler yataycılar bunlar zihniyet akrabası olduğunu ifade eden Ak parti Bismil İlçe başkanı Abdulhadi Akaydın, TSK içindeki Fetullahçı Terör Örgütü'ne bağlı bir cunta ve etkileri altına aldıkları unsurların başlattığı kalkışma ile hain yapının, Milletimize, milli iradeye, başkomutan, seçilmiş Cumhurbaşakanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye Cumhuriyeti'nin meşru hükümetine ve güvenlik güçlerine karşı bir darbe girişiminde bulunduğunun anımsattı.

           Halkın iradesinin tankların gücünü yendiği ifade eden Akaydın, Milletimizin iman dolu göğsü ile birlikte tanklara uçaklara meydan okumuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızı bu olaydan haberdar eden değerli kayınbıraderi, benimde abi olarak bildiğim her fırsatta istanbulla gittiğimde kendini ziyaret ettiğim Ziya abimiz tarafından haber verilmiştir. Cumhurbaşkanımızda bu haberi böyle vermiştir.

dscf3280---kopya.jpg

15 Temmuz darbe girişiminde Bismilinde bedel ödediğini ifade eden Akaydın, Bismilin Tepe Beldesi de şehit vermiştir. Tepe'de doğup büyüdüğü ve benimde Doğup, büyüdüğüm Tepe beldesinde Mehmet Karaaslan bu alçak kalkışmaya yapan teröröstler tarafından şehit edilmiştir. Ayrıca elinde resim ve fotoğrafları bulunan Benim Ak parti ilçe yönetim kurulu üyemizin oğlu Ömer paça gazimiz yaralanmıştır. tanklara çıkıp kendini siper etmiştir. dedi.

            Darbecilerin amaçlarını yanı başımızda bizi Şuriye ve İrak gibi yapma hedefleri olduğunu ifade eden Ak Parti Bismil ilçe başkanı Abdulhadi Akaydın, Allah göstermesin ülkemizin başına böyle bir şey geldiğinde bize ekmeği bölüştürülecek hiç bir devlet çıkmayacaktır. Eğer böyle bir devlet olsaydı 2 milyon Suriye'li mülteciyi kabul ederdi. Botlarla yaşam savaşı veriyorlar. dedi.

Akaydın, "İnsanlarımız çok daha heyecanlandı, şevklendi ve cesaretlendi, tankların önünde siper oldular. O insanlarımız tankların önünde siper olmasaydı bugün Türkiye bambaşka bir Türkiye olurdu. Hedefleri Türkiye'yi Ortadoğu'nun karmaşa içinde olan ülkelerinden biri haline getirmek. Suriye'nin başına bir Suriye daha oluşturmak. Çünkü hedefleri belli. Ülkemizin birliği ve bütünlüğünün simgesi konumunda bulunan Cumhurbaşkanımız hedefe alınmış. Hedeflerini dikkate alıp tahlil ettiğimizde sonuçta Türkiye iç savaşa sürüklensin ve bir karmaşa haline gelsin. Ortadoğu coğrafyasında öyle etkin hale gelmiş, dünyada mazlum ulusların haklarını ve hukuklarını gözeten insani değerler üzerinde dürüst bir politika izleyen ülke olmasın. Hedef buydu." dedi.

dscf3287.jpg

BİSMİL'DE DARBE GECESİNİ ANLATTI. 

Bu fetö'cü dediğimiz zihniyet ve bu zihniyetin akrabası paralleciler yataycılar, dikeyciler ayni zihniyette hizmet ettiklerini ifade eden Akaydın, Ben 15 Temmuz akşamı bunu Bismil'de gördüm. 15 Temmuz akşamı bu kalkışmayı duyduğumda İl başkanımla yaptığım telefon görüşmesinde Genel başkan yardımcısı Mehmet Mehdi Eker tarafından aradığında  ve Diyarbakır milletvekilleriyle yaptığımız konuşmalarda şunu gördük. Başbakanımız şunu demişti. Canı pahasına partilerimizi açacağız. Sokaklarda olacağız. Bu kalkışma önünde diriliş göstereceğiz. Bismil'de başta İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç  bey olmak üzere İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk, kalkışma gecesinde milletmizin yanında olmuşlardır. Saat 23:30 sıralarında partiyi açtığımızda bize dedikleri şuydu. Biz milli iradenin emrindeyiz. Bir canımız varsa bu uğurda vermeye hazırız. demişlerdir. izinde olan başsavcımız Hazım Aslancı ve Mehmet Bal, izinden dönerek hemen görevine başlamıştır. İlçe milli Eğitim müdürü Aydın Ak, Hastane yöneticisi Remzi Güneş'te Bismil'de milletle birlikte hareket etmişlerdir. İlçemizde sabaha kadar selalar okutulmuştur. Bismil'de islami STK'lar tarafından Millet kürsüsü kurulmuştur. İlçemizde halkımız bu davete icabet etmiştir. darbeye karşı yaptığı mitinglerde ve çalışmalarda emeği geçen Siyasi parti temsilcileri olmak üzere islami STK'lara ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Bu dava Ak parti davası değildir. Bu dava milletin kendi davasıdır. Millet kendi davasına el koymuştur, gerekeni yapmıştır. dedi.

 Akaydın, "Ülkemizi bu büyük badireden koruyan yüce Rabbimize şükrediyor, geleceğe çok daha emin adımlarla yürümemizi sağlayan aziz milletimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bizlere onurlu bir gelecek bırakmak için en değerli varlıklarını feda eden şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz.dedi.

AKAYDIN 14 AĞUSTOS'TA AK PARTİNİN 15. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

AK Parti, dünyadaki en kurumsal teşkilatlanma yapısı olan partilerden biri olduğunu ifade eden Ak parti Bismil ilçe başkanı Abdulhadi Akaydın, Özellikle kadın teşkilatı en güçlü olan ve kadın üyesi en fazla olan bir partidir. Ayrıca gençliği geleceğin yönetimine hazırlayan, motive eden en güçlü partidir. Teşkilat eğitim programları uygulamasıyla kadrolarını zinde tutmaya gayret eden örnek bir partidir. AK Parti İktidarı tüm bu yönleriyle tarih yazmıştır. Güven ve istikrarın sembolü haline gelmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle millete hizmet yolunda olan partimizin kuruluşunun 15. Yıl dönümünü kutluyorum. Partimizin 2023-2071 hedeflerine emin adımlarla yola devam edeceğini milletmizin hiç şüphesi olmasın. diye konuştu.

HÜKÜMETİMİZE VE YÖNETİCİMİZE SESLENMEK İSTİYORUM.

Ak parti Bismil ilçe başkanı Abdulhadi Akaydın,  Burada Hükümetimize ve yöneticilerimize seslenmek istiyorum. Bundan sonra alacakları memur işçi brokrat sadece KPSS sınavına dayalı tutulmamasını, liyakatla tutulması, mutlaka altını çizerek söylüyorum. Mulakata tabi tutulmalarını temenni ediyorum. Alınacak personelin Ülke sevgisi bayrağa bağlılıkları mutlaka esas alınmalıdır. diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi