7 Haziran’da yapılacak Milletvekili genel seçimleri çerçevesinde siyasi partiler çalışmalarını sürdürüyor.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Ali İhsan Merdanoğlu ve Ak parti İlçe Başkanı Abdulhadi Akaydın, Ak Parti Bismil gençlik kolları başkanı ve çok sayıda partili ile Bismil Cadde ve sokaklarında dolaşıp vatandaşlar ile sohbet eden Milletvekili adayı ve beraberindekiler işyerlerini de ziyaret ederek esnaf ve müşteriler ile bir süre sohbet ederek yeni anayasa için, daha güçlü bir iktidar için destek talebinde bulundular.

ESNAF ZİYARETİ KAPSAMINDA BİSMİL HABER GAZETESİ ZİYARET EDİLDİ.

       Bismil’de seçim çalışması yürüten Ak parti Milletvekili adayı ve İlçe Başkanı ve parti teşkilatı daha sonra Bismil’de yayın yapan Bismil haber gazetesini ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

Bismil’deki seçim çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Ali İhsan Merdanoğlu, 7 Haziran seçimleri için Diyarbakır il genelinde devam eden seçim çalışmaları Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi ilgili konuşuldu.

Aday ve parti kademelerinin üyeleriyle birlikte ilçede gün içerisinde işyerini ziyaret ettiklerini kaydeden Merdanoğlu, "Bismil doğduğum, büyüdüğüm ve halihazır da yaşadığımız bir yer. Önemli bir potansiyele sahip olan bu ilçemizde zaten hemen hemen herkesle bir akrabalık, kirvelik komşuluk ya da köylülük bağı ile hukukumuz mevcuttur. Girdiğimiz her iş yerinde, çarşıda karşılaştığımız her vatandaşımızın gerek şahsımıza, gerek diğer adaylarımız ve parti kademesindeki arkadaşlarımızı sergiledikleri samimi ve sıcak yaklaşım bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Dolayısıyla; Biz, Bismil'de ve diğer ilçelerimizde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bu çalışmalarımızı barış ve huzur ortamında devam ettirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

MERDANOĞLU, BİSMİL HABER GAZETESİNİN SORULARI CEVAPLADI

Bismil’de 2014 yerel seçimlerde Ak partinin %25, BDP %68,5 Huda Par %3,5 oy aldığı 15 gün önce Bismil’de yapılan seçim anketinde, HDP %79, AK Parti 16, Huda par %4 civarında anketlerde oy çıktığı ve Ak partinin oylarının düşmesinin nedenleri nelerdir?  Sorusuna; Merdanoğlu, Bismil’de Ak parti teşkilatı ile birlikte seçim saha çalışması yaptığını ifade ederek, Öncelikle, Seçimlerin bir bayram havasında geçmesini istiyorum. Hangi partinin ne kadar alacağı bilemem, halkın kararına saygılıyım. Seçimlerde halkın vereceği karara herkesin saygı duyulması lazım.  Şu anda HDP’nin mahalle baskısı var.  Halkın iradesini özgürce sandığa yansımasını istiyorum. Diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN ÖNÜNÜ AÇACAK”

Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu ifade eden Merdanoğlu, Mevcut anayasa bir darbe anayasası olup, ülkemizi ileriye taşıyamayacak şekilde tıkanmıştır. Yeni bir anayasa ülkemizin önünü açacaktır. Yeni anayasa için diğer partilerle birlikte ortak bir anayasa çıkarılması ve uzlaşma şarttır. Başkanlık sistemi ise hızlı karar alma mekanizması ve doğrudan halkın iradesini yansıtması açısından etkili bir sistemdir" diye konuştu.

AKAYDIN, SEÇİM ÇALIŞMALARI ANLATTI

Geniş kapsamlı mahalle çalışmaları hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan AK Parti Bismil İlçe Başkanı Abdulhadi Akaydın, “ Bismil Ak parti ilçe Başkanlığı olarak,, Milletvekili adayımız Ali ihsan Merdanoğlu, 2 dönem parlamentoda milletvekili dönemi, 2014 yılında Belediye başkanı adaylığı, 2015 yılında tekrar Ak parti Milletvekili adayı olarak listeye girmesi teşkilat olarak bizi sevindirmiştir. Seçim çalışmaları kapsamında İlçemizde 122 mahallede, Gençlik Kollarından,  kadın kollarından, ve ana kademeden arkadaşımızın yer aldığı İlçede 4 bölgeye ayrılarak,  Ekip halinde ilçemizdeki Mahallelerinde vatandaşlarımızın kapısını çaldık. Bismil tüm köy ve mahaleler olmak üzere merkez mahallelerde esnafları yanı sıra başlatmış olduğumuz bu çalışmalarımızı Bismillin tüm mahallelerinde seçim araçlarıyla birlikte çalışmalarımız devam etmektedir. Kadın kolları başkanımızın dedesinin vefatı nedeniyle ayrıca burada başsağlığı diliyorum. Seçim çalışmalarımız Teşkilat Başkanı Şükran Erdem başkanlığında yürütülüyor.

 AK Parti Bismil İlçe teşkilatının başarıya her zaman emin adımlarla yürüyerek gittiğine inandığını ifade eden Akaydın, Mevcut yönetimiz ile birlikte koordineli çalışmalar yapıldığını ifade etti. 

33-002.jpg34-001.jpg

30-002.jpg

11-001.jpg13-001.jpg

Editör: Haber Merkezi