Gaziantep'te merkez Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen "Evlilik Okulu"nda eğitime katılan ve mezun olan evli ve yeni evlenen 186 çifte, düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Evli çiftlere çamaşır makinasının hediye edildiği programda bir çifte de umre ödülü verildi.

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından birlikte yürütülen proje kapsamında bir ay boyunca düzenli olarak "Evlilik Okulu"nda verilen eğitimlere katılan evli ve yeni evli çiftlere ay sonunda sertifika ve çeşitli ödüller veriliyor.

Bu kapsamda Nisan ayında "Evlilik Okulu"nda eğitime katılan ve mezun olan evli ve yeni evlenen 186 çifte, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreninde Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, evlilikte en önemli faktörün sabır olduğunu söyledi.

Tahmazoğlu, "Evlilikte en önemli faktörler ‘5 S’ kuralını en iyi şekilde uygularsanız, evliliğiniz sorunsuz geçer. Bunlar sabır, saygı, sevgi, sadakat ve sorumluluktur. Hayatta her çift mutlaka zorluk yaşamıştır. Ancak zorluklarla mücadele ettikçe çiftler arasındaki bağ daha da güçlenecektir." dedi.

"Bizim toplumumuzun çekirdek yapısı ailedir" diyen Tahmazoğlu, "Batı toplumu evlilik yaşamı olmadığı için çökmüş durumdadır. Batı’da evlilik kavramı çöktüğü için genç nüfus azalıyor. Yaşlı nüfus çoğaldıkça iş gücü düşüyor, sağlık giderleri artıyor. Böylece bir toplum ortadan kalkıyor. Cumhurbaşkanımızın en az 3 çocuk istemesinin asıl nedeni de budur. En az 3 çocuk olursa mevcut nüfusu ancak koruyabiliyoruz. Çekirdek yapı aileyi güçlü tuttuğumuzda toplumu da güçlü tutmuş olacağız. Evlilik Okulumuzun amacı; eşlerin birbirine karşı davranışlarının nasıl olması gerektiğinin yanı sıra evliliğin sağlık ve güvenlik yönü de anlatılıyor. Mutlu aile huzurlu toplum olgusunu sağlayabilmemiz için çiftlerimizi Evlilik Okulumuza bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Umre heyecanını yaşadılar

Konuşmanın ardından çiftlere sertifikaları ve hediyeleri verildi. Öte yandan, kura ile isimleri belirlenen Naile ve Salih Bozkuş çifti umreye gidecekleri için oldukça mutlu ve heyecanlı olduklarını kendilerine bu imkânı veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi