Açar’a, müdür yardımcısı Yusuf Edener ve Bismil Sosyal Hizmet merkezi müdürü Mustafa Eken eşlik etti.

İlk olarak Bismil Devlet hastanesini ziyaret eden Açar Bismil Devlet hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Özgür Aktaş ve Hastane müdürü Mehmet Salih Bingöl’den hastane hakkında bilgi aldı.

Bismil ilçesine 10 km mesafede olan Korukçu mahallesine giderek ev ziyaretlerinde bulunan Açar, ziyaretlerinin amacının, varsa halkın bir sıkıntısı ve ihtiyacını yerinde tespit ederek rapor haline getirip, ilgili yerlere bildirmek olduğunu söyledi.

Aile ziyaretleri sonrası bir değerlendirmede bulunan Açar, “Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak ilimizde 2016 Aralık ayı itibariyle başlattığımız Aile Sosyal Destek Programı kapsamında hane ziyaretlerimizi sürdürmekteyiz. Bugün Bismil ilçemizde Korukçu mahallesindeyiz. 79 hane, 478 nüfuslu mahalleyi tamamını ziyaret edeceğiz. Ailelerin sosyal, ekonomik durum tespitlerini yapmaya çalışacağız, onun ötesinde varsa kamunun diğer hizmetlerini ihtiyaçlarını tespit edip ilgili kurumlara ileterek takipçisi olacağız. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak bugün arkadaşlarıma eşlik ettim birkaç hane ziyaretinde bulundum. okulu da ziyaret ederek öğrencilerle görüştük. Hiç bir çocuğumuzun eğitimin dışında kalmasını istemiyoruz. Arkadaşlarımız bu mahallede ki tüm haneleri ziyaret ederek, buraya yönelik hem hane bazında hem mahalle bazında bir rapor önümüze sunacaklar. Bizde bu raporu ilgili yerlere sunacak, sorunları sıkıntıları gidermeye yönelik çalışma başlatacağız.” ifadesini kulandı83a827b390563dab37ae.jpg48764957b20d3c5bd6f2.jpg

Editör: Haber Merkezi