Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK/TM'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 36 kişinin sorguları, 7 özel yetkili savcı tarafından yürütülüyor.  

Bu arada Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Ahmet Türk, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hafize İpek, Diyarbakır Adliyesi'ne gelerek, gözaltındakiler ile görüşmek istedi. Görüşme talebi, polisin 'güvenlik' gerekçesiyle kabul edilmedi.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Ahmet Türk, KCK operasyonlarından Başbakan Erdoğan'ı sorumlu olduğunu savundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaseti hedef gösteren açıklamalarının ardından Türkiye'de savcı ve polislerin harekete geçtiğini ileri süren Türk, şöyle dedi:

"Bugün gözaltına alınanların davalarına baktığımızda bu insanların gözaltına alınmasını gerektiren hiçbir delil yok. Burada verilmek istenen mesaj Kürt iradesini bir yerde nefesini kesmeye, esir almaya ve siyaseten boşa çıkarmaya yönelik bir siyaset izleniyor. Bu siyaset başbakanın demokrasi anlayışını da ortaya koyuyor. Sayın Başbakan maalesef bir demokrasi kültürüne sahip değil. Bastırarak, sindirerek, geçmişte Demirel ve Çiller'in bakış açısı dışında bir bakışının olmadığı ortaya koyuyor. Burada Kürtlerin susturulması, esir alınması ile hak ve özgürlük talepleri elinden alınmaya çalışılıyor. Kürtler artık adaletin ve eşitliğin ne olduğunu çok iyi biliyor. Kürt halkı adalet ve özgür bir gelecek için mücadelesini sürdürecektir. Sindirme politikaları bizi mücadelemizden alı koyamaz. Biz halklarımızın özgür geleceği için asla geri adım atmayız.ö

'KCK Kılıfı Uydurularak Meşru Gösteriliyor'

Kamuoyunda KCK operasyonlarının farklı yansıtıldığını belirten Türk, "Bdp ve DTK demokratik siyasetin içinde olan ve demokratik siyasetin önünü açan iki önemli kurum. Bugün alınan belediye başkanlarımız ve partili yöneticilerimiz KCK operasyonu adı altında gözaltına alınıyorlar. Bunu yaparken bunlar KCK'lı diye toplumda gözaltlıları meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Verilen mesaj operasyonlar Bdp'ye değil, KCK'ya yönelik. Bdp'ye karşı yapılınca bir infiale ve tepkiye neden olacaklarını bildikleri için KCK kılıfı uyduruluyorö dedi.

'Aynı Duygular İçerisindeyiz'

Gözaltına alınan ve tutuklanan KCK'lılarla aynı duygu ve düşünceler içerisinde olduklarını ifade eden Türk konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz özgürlüklere sevdalıyız. Özgürlük gelene kadar mücadelemiz devam edecek. Başbakan Kürtleri sindirmenin kararını vermiştir. Tutuklanan arkadaşlarımızla aynı duyguları ve aynı düşünceleri paylaşıyoruz. Bu konuda ortak bir mücadele yürütüyoruz. Bu nedenle onlar KCK üyesi oluyorsa bizde onların başkanları oluyoruz. Barışı ve diyalogu isteyen Kürtler susturulmak isteniyor.ö

'Zulme Karşı Mücadele Edeceğiz'

Türk, önceki gün Diyarbakır'da polis engeline takılan yürüyüş sırasında yaptığı başkaldırı çağrısının yanlış anlaşıldığını ileri sürdü. Türk, "Biz zulme karşı halkımızla başkaldıracağız ve direneceğiz. Demokratik direnişi geliştireceğiz. Zulme karşı halkımızın susması gerekir. Halkımızın nefesini kesen bir mantık karşısında geri çekilmemek gerekir. Bizde zulme karşı mücadele edeceğiz dedi.

 

HABERİN VİDEOSU İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN

https://www.bismilhaber.com.tr/ahmet-turk-ve-aysel-tugluk-adliyede-12v.htm

Editör: Haber Merkezi