Tepe Beldesi Eğitim  Mahallesi Muhtarı Şehmus Özaydın, Beldede bazı ailelerin geçim kaynağının hayvancılık olduğunu belirterek, bu gidişle köyde hayvan kalmayacağını dile getirdi.
Yollarda yeterli denetimlerin yapılmamasından dolayı hayvan hırsızlığı olaylarının arttığını savunan Özaydın, " Hayvan hırsızlığı yüzünde Tepe beldesinde aileler artık hayvancılık yapmayacak duruma geldiğini ifade etti.
 Özaydın, beldede aileler hayvan besleyemiyor. Çünkü bu yıl beldede 10 ailenin hayvanı çalındı. Belde halkı hayvanlarını hırsızlar tarafından çalınacak diye hayvan beslenemiyor. Dedi.

AHIR DUVARINI DELEN HIRSIZLAR 18 BÜYÜKBAŞ HAYVANI ÇALDI.

Edinilen bilgiye göre, hırsızlar gece sessiz bir şekilde geliyor. Tepe beldesi Bahçelievler mahallesinde ikamet eden, Ferit Sevim adlı vatandaşın ahır duvarını delen hırsızlar 23 büyükbaş hayvanı ahırda çıkarılarak, Dicle nehrinin kenarından koğuk deresinden, Tepe Bismil yolu 3 km’sinde bekleyen kamyona  yüklüyorlar. Ahırda 23 büyükbaş hayvan alan hırsızlar o esnada 5 hayvan ya kaçıyor yâda arabaya sığmıyor.  18 büyükbaş hayvanı arabaya yükleyerek kaçıyorlar.


Hayvan sahibi Ferit Sevim, hırsızların daha öncede ahırda keşif yapılmış olma ihtimali yüksek olduğunu belirterek, Hayvanları ahırın kapısında değil, dicleye bakan tarafta, tuğla örülü ahır duvarımı delerek hayvanları çıkarıyorlar. Mahallenin aşağısında Dicle kenarından daha sonra tarladan geçerek yol üzerinde arabalara yüklüyorlar. Bütün varlığım beslediğim hayvanlarımdı. Kurban bayramında satacaktım. Et fiyatları düşük olduğu için satmadım. Hırsızlar çocuklarımın geçim kaynağı olan büyükbaş hayvanları çaldılar 35 bin lira zararım oldu. Dedi.
 Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine, jandarma ekiplerince çalışma başlatıldı.
Olay yerine gelen  Jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak ahırda inceleme yaptı. Jandarma ekipleri olayı gerçekleştiren şahıs ya da şahısların açık kimliklerinin tespiti ve yakalama çalışmaları için geniş çaplı soruşturma başlattı.
 

dscf2804.jpg

dscf2812.jpg

Editör: Haber Merkezi