Bölgesel Değerlendirme ve İstişare Toplantıları kapsamında Bursa’da bulunan Salih Turhan, açılan temsilcilik ve kitap kafenin gençliğe hizmet edeceğine vurgu yaptı.

Turhan konuşmasında şunları ifade etti:

“Zamanı ve mekânı emanet bilerek, yarım asırlık aşk ve azimle nice hayırlı hizmetler için yeni adımlar atmaya devam ediyoruz. Milletimize ve gençlerimize, sevginin ve kardeşliğin bir kez daha filizleneceği mekânlar inşa ediyoruz ve tüm Türkiye’de inşa etmeye devam edeceğiz.  Geleceğin inşası ve gençliğin ihyası anlayışı ile yola çıkan kitap kafe projemizin gayesi; ülkemiz gençlerinin ve öğrencilerinin kitapla, okumayla ve kütüphaneyle olan alakasını artırmak ve özellikle ortaokul, lise ve üniversite gençliğinin okuldan arta kalan zamanlarında kültür-sanat faaliyetleri ile bu yöndeki yeteneklerine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Erbakan Hocamız; “Her şey hayalle başlar. Bunun altında da inanç yatar. İnanırsanız başarırsınız” inancını bizlere ve gençlere miras olarak bıraktı.

Erbakan Hocamız henüz küçük bir çocukken arkadaşlarıyla tamamen kendi tasarımıyla devletçilik oynar. Kurduğu bu oyunda devletinin adı Lanlako’dur. Onun para birimini bile düşünür oyunun muhtevasında. Ufak denebilecek yaşta devlet kurup parasını basan Erbakan Hocamız büyüdüğünde, İslam Birliği, D-8’ler, İslam Natosu, Adil Düzen ve daha nice hayallerin gerçekleşmesi için ömrü boyunca gayret göstermiştir. Onun küçükken kurduğu bu muazzam hayaller, bugün yüzbinlerce insana mâl olarak, bu hayallerin gerçekleşmesi için tüm ülke sathında teşkilatlı bir mücadele yürütülmektedir. Bu mücadelede gençliğimiz, bu güzel mekanlarda hayırlı çalışmaları Allah’ın izniyle yürütmeye devam edeceklerdir.”
facc14a3-6e20-490b-93b9-04d901eb8393.jpg4d6ad497-faec-4e97-967e-6ce252ab2585.jpg

Editör: Haber Merkezi