Samsat ilçesinde çiftçilerin sulamada kullandığı elektrik, Samsat Sulama Birliği'nin AKEDAŞ'a olan borcunu ödeyememesi nedeniyle kesildi.
İki aydan beri ürünlerini sulayamadıklarını dile getiren Samsatlı çiftçiler, traktörleriyle Samsat Hükümet Konağı önüne gelerek AKEDAŞ binasıne girmek isteyince polis engeliyle karşılaştı.
Binanın camlarını kırıp, tabelasına zarar veren çiftçiler, bahçede bulunan trafo ve diğer malzemeleri devirerek kırmaya çalıştılar.
Daha sonra açıklama yapan Samsat Sulama Birliği Başkanı Abdulkadir Fırat, AKEDAŞ ile uzlaşmak için her türlü yolu denediklerini ancak bir netice alamadıklarını iddia etti.
Açıklamanın ardından konvoy halinde Adıyaman karayolunun Kahta ve Samsat kavşağına gelen çiftçiler yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen çevik kuvvet ve jandarma ekipleri, çiftçileri karayolunu trafiğe açımları konusunda ikna etmeye çalıştı.
Çiftçilerin buna olumlu yanıt vermemesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, biber gazı kullanarak, göstericileri dağıtmaya çalıştı. Bu sırada çıkan arbedede yaralanan Nusret Yelboğa, 112 Acil Servis ekiplerince Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Samsat Kaymakam Vekili ve Kahta Kaymakamı Metin Esen, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yusuf Yalçın ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici olay yerine gelerek çiftçileri yolu açmaları konusunda ikna etmeye çalıştı.
Kaymakam Esen, AKEDAŞ Genel Merkezi, Adıyaman milletvekilleri ve diğer ilgililerle görüştüğünü, suyun bırakılması için azami çaba harcandığını ve yasalar dahilinde olayın çözümüne kavuşturulması için gerekenin yapılacağını belirtmesi üzerine, çiftçiler karayolunu trafiğe açtı.
Eylemciler, Sulama Birliği'ne borçlarını ödediklerini ancak birliğin AKEDAŞ'a borcunu ödemediğini iddia etti.

Muhabir: Fahrettin Çelik / Hakan Furkan / Hasan Özkal
Yayıncı: Tarkan Demir

Editör: Haber Merkezi