Emekli Şube Müdürü Ferit Fidancı, “Öğretmenlik mesleğinin sınırları sadece sınıflardan ve bahçe duvarlarında ibaret değildir. Bu sınırların ötesine aşan, ufku ve vizyonu geniş meslektaşlarımız, aziz vatanın evlatlarını aydınlık bir istikbale hazırlıyorlar.” sözleriyle konuşmasına başladı.

     “Öğretmen bir ideal aşılayandır. Memleketin dört bir yanında taze ruhları işleyen, onlara ustalıkla dokunan ve bilginin can suyu ile nesiller filizlendiren öğretmenlerimiz ülkeler değil, gönüller fetheder. Milli hafızamızda ve benliğimizde çok özel bir yere sahip olan, tarihimizin her döneminde adından saygıyla söz edilen bir meslek gurubuyuz.  Öğretmenlerin, milletimizin kaderini tayini noktasında çok önemli bir rolü vardır. Öğretilerinin gölgesinde koca bir imparatorluk kurulan Osman Bey’in hocası Şey Edebali’den, çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemsettin’ e kadar…” diyen Fidancı, öğretmenliğin, tarihin her döneminde adından saygıyla söz edilen bir meslek olduğunu vurguladı.

      Daha sonra söz alan Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak: “Türkiye’nin ileri memleketler arasında hak ettiği saygınlığı elde etmesi için üreten ve bilgiyi kullanan bir yapının önemini idrak eden öğretmenlerimiz; ezber yapmadan araştıran, uygularken öğrenen ve tarih bilincine sahip öğrenciler yetiştirerek ülkemizin kalkınmasında önemli bir rol oynayacaklardır.

Ülkemizde insanımızın yarınlarımızın mimarı öğretmenlerimize olan inancı ve desteği tamdır. Öğretmene saygıyı temel alan bir kültürün temsilcileri olarak bizler, onlara olan minnet borcumuzu hiçbir zaman layıkıyla ödemeyeceğimizin farkındayız. Ülkeyi imar ederken nesli ihmal etmeyenlerin geleneğinden gelen öğretmenler olarak  bu güzel ülkenin hikâyesini birlikte yazacağız.” dedi.

     İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Milli Eğitim ailemizin her kademesinde fedakarca, aşkla görev yapan ve eğitime yıllarca hizmet vererek emekli olan kıymetli Şube Müdürümüz Ferit Fidancı’ya  mesleğe yeni adım atan aday öğretmenlerimizi tecrübeleriyle aydınlattığı için teşekkür etti. 

Editör: Haber Merkezi