Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'teki temasları kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile birlikte, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları kapanış törenine katıldı.

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Bakan Gül, gençlerin spordan asla kopmamaları gerektiğini, geleceğin gençlerin elinde şekilleneceğini söyledi.

Gençlere hitap eden Gül, gençlerin sadece yaz okullarında değil, yılın 12 ayı boyunca spor ve kültür etkinliklerine katılmasını istediklerini, herkesin her zaman spor ve kültürel çalışmalarla örnek kişiler olmaları gerektiğini belirtti.

Bakan Gül, "Etrafınızda kötü yollara, bağımlılara, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara karşı verilen en büyük mücadele; spora verilen destektir. İşte bu yüzden Gaziantep, ticarette, sanayide nasıl marka şehir ise biz sporda da marka şehir yapmak için bu gayretleri ortaya koyuyoruz." dedi.

Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı hatırlatarak, şunları söyledi:

İki gün önce Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bir konuşmayı dinlediniz. Bugün dünyada küresel bir adaletsizlik var. Dünyada 100 bin, 200 bin kişi milyarlarca insanın geleceğini sömürüyor. Yanı başımızda Suriye'de çocuklar ölüm döşeğinde, Aylan bebeklerin denize cesetleri vuruyor. İnsanlığın sesi çıkmıyor. İşte bu sesi çıkmayan insanlara, kuru kalabalıklara, 'Bu dünyanın adaletsizliğini yüzünüze karşı haykırıyorum.' diyen bir Recep Tayyip Erdoğan var, Türkiye Cumhuriyeti var. Bizler her zaman Hakk'ın, adaletin yanında olmaya devam edeceğiz. Sizlere güveniyoruz, inşallah Türkiye'nin geleceği sizlerin elinde daha da güzel şekillenecek.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Gaziantep'in binlerce gencini Kurtuluş Savaşı'nda şehit verdiğini dile getirdi.

Gaziantep'in gençleriyle, kadınlarıyla her zaman gündemlerinde olduğunu belirten Kasapoğlu, "Sevgili gençler! Bu tesisi gece-gündüz doldurmaktan, buralarda etkinlik yapmaktan sorumlusunuz. Sizlerden isteğimiz, hem spor salonlarımızı hem de gençlik merkezlerimizi lütfen en iyi şekilde değerlendirin." şeklinde konuştu.

Kasapoğlu, "Siz gençlerimiz, sadece yarınlarımızın değil, bugünlerimizin de umudusunuz ve biz sizlerin bu bilinçle çalışmasını istiyoruz. Sizleri kendi tuzaklarına düşürmeye çalışan şebekelere kaptırmamak, o çakallara yar etmemek için çalışıyoruz. Sizler de bu bilinçle hiçbir şebekenin tuzağına düşmeyeceksiniz. Bir taneniz bile bizim için çok değerli, çok kıymetli. Bu yüzden sizleri bilgisine göre, yeteneğine göre geleceğe çok güzel hazırlayacağız. Devletimizin her kurumuyla her zaman yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Kasapoğlu'na Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından, "Fahri Hemşerilik" beratı verildi.

Program, öğrencilerin gösterileriyle sona erdi. 
 

Editör: Haber Merkezi