19 Mayıs 2012 Cumartesi
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABDden İsraile Şok Suçlama!
09 Şubat 2012 Perşembe 17:04

ABD'den İsrail'e Şok Suçlama!

İran'da bilim adamlarına yönelik suikastların arkasında İsrail'in olduğu, iki üst düzey yetkili tarafından doğrulandı.

İran'da son yıllarda gittikçe artan nükleer programlarda çalışan bilim adamlarına yönelik suikastların arkasında İsrail'in olduğu, ABD'li iki üst düzey yetkili tarafından doğrulandı.

İranlı bilim adamlarına yönelik suikastların ardından İsrail'in olduğuna dair haberler İran makamları tarafından sıkça dile getiriliyordu. Ancak İran'ın bu iddiaları gerek İsrail tarafında gerekse dünya basınında yeterince yer bulmuyordu. Fakat, İran'a hiç beklemediği bir yerden destek geldi. ABD'de yayın yapan Nbc Televizyonu'nun haberine göre, isminin açıklanmasını istemeyen iki üst düzey ABD'li yetkili, suikastların arkasında kesinlikle İsrail olduğunu söyledi. Yetkililerin şok itirafları sadece

bununla da kalmadı; ABD yönetiminin de suikastlardan ve operasyonlardan haberinin olduğunu söyleyen yetkililer ancak ABD makamlarının operasyonlara katılmadığını ifade ettiler.

İRAN'DAN İSRAİL'E TEPKİ

İran siyasetinin önemli isimlerinden ve dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in danışmanı Muhammed Cevad Laricani ise, Mossad'ın bu suikastların arkasındaki güç olduğunun artık ABD'liler tarafından da dile getirilmesine şaşırmadıklarını söyledi. Laricani, İsrail Gizli Servisi Mossad'ın İran'daki suikastları yapabilmek için Halkın Mücahitleri Örgütü'nü kullandığını, bu amaçla da örgüt militanlarını eğittiğini, maddi destek sağladığını hatta istihbarat sağladığını belirtti.

İsrail yönetiminin Nbc Televizyonu'nun haberine ve ABD'li yetkililerin açıklamalarına nasıl tepki vereceği ise merak ediliyor.


 

Kaynak:
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÜYE İŞLEMLERİ
ANKET
Bismil’in Öncelikli Sorunları Nelerdir?
İHALELER
RÖPORTAJ
ANALİZ