Anadolu Ajansı, Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletindeki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Rohingya Müslümanlarının sesini dünyaya duyurmaya devam ediyor. AA ekibi, 80 bin kişinin sığındığı Bangladeş'teki Kutupalong kampında ibadet eden Müslümanları görüntüledi.

Kamp sakinleri mescitte cemaatle kılınan namazın ardından, durumlarının düzelmesi ve Arakan'da yaşamaya devam eden akrabaları için dua ederken, birçoğunun dua sırasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Namaz vakitleri dışında Arakanlı çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretilen mescit aynı zamanda, zor günler geçiren Rohingya Müslümanları için beraberliklerini güçlendirdikleri ve birbirlerine moral verdikleri bir dayanışma ortamı işlevi görüyor.

Yardımlar devam ediyor

Bu arada Türk sivil yardım kuruluşu İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) da, kamplardaki ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtmayı sürdürüyor. Yardım kuruluşu, Kutupalong kampında barınan 2000 aileye pirinç, mısır, un, yağ, patates, şeker ve tuz bulunan yardım paketleri dağıttı. Kuruluşun haftada 3-4 kez bu şekilde yardım dağıttığını anlatan İHH yetkilileri, "Yardımlar giderek artacak. Son bir haftada toplamda 80 bin kişiye tekstil, barınma, gıda, eşya ve para yardımı yapıldı" dedi.

Editör: Haber Merkezi