Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, daha rahat ve konforlu toplu ulaşım hizmeti vermek için çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler üzerine kent merkezi ile Bismil ilçesi arasında bulunan kırsal Güloluk, Karagöz, Kağıtlı, Çavuşlu, Kamberli, Han Pazarı, Serçeler, Tatlı Çayır ve Baharlı mahallelerinde çalışma başlattı. Çalışma ile eski Bismil yolu üzerinde bulunan 9 kırsal mahallede, 580 hanede yaklaşık 4 bin 270 vatandaşın yaşadığı tespit edildi. Büyükşehir Belediyesi, yol şartlarının uygun olduğu 9 mahallede yaşayan vatandaşlara ulaşım hizmeti vermek için 65 km uzunluğunda yeni toplu ulaşımgüzergahı belirledi.

4 BİN 270 KİŞİ FAYDALANACAK

Yeni güzergâhta toplu ulaşım hizmeti 14 Ağustos’tan itibaren başlarken, mahallelerde yaşayan vatandaşların hastane, eğitim, sağlık ve ticari ihtiyaçları ile şehir merkezlerine ulaşımlarını sağlamak amacıyla oluşturulan yeni güzergahtan 4 bin 270 vatandaş faydalanacak.

YENİ HATTIN GÜZERGAHI

Bismil Güzergahı (1 Araç): ilçe Otogarı — Ali Pınar Köprüsü — Alay — Kuruçeşme — İskan Evleri — Kantar Kavşağı — Mega Center — Tesisler — Ninova — Seyrantepe — Kağıtlı — Güloluk— Karagöz — Çavuşlu — Kemberli — Han Pazarı — Serçeler — Tatlı Çayır — Baharlı — Bismil

Editör: Haber Merkezi