DİYARBAKIR - Bağlar ilçesinde esnaflık yapan Muhammed Şerif Vuran (66) çevresinde Kur'an okumasını bilen vatandaşların yardımıyla Kuran'ı Kerimi kısa sürede öğrenip defalarca hatim etti.

Kuran'ı Kerimi bilen kimi gördüyse yardım istediğini belirten yaşlı adam, iki sene içerisinde Kuran'ı öğrendiğini ve çok kısa bir sürede Kur'an'ı altı kez hatim ettiğini söyledi. Kuran'ı öğrendikten sonra da kendi çocuklarına öğreten yaşlı adam, iki kız ve iki erkek çocuğunun Kuran'ı öğrenmesine vesile oldu.

Kur'anı Kerimi niçin daha önce öğrenmediniz? sorumuza "Ben zor olacağını ve hiçbir zaman öğrenemeyeceğimi, herkes öğrense de ben öğrenemem diye zannediyordum. Oysaki Kuran öğrenmek gerçekten Allah(c c)' in yardımıyla çok kolaymış." cevabını verdi.

Kuran'ı Kerim'i bilmeyenlere tavsiyede bulunan Vuran, "Allah (c c) kim neyi isterse; ona, onu verir yeter ki biz biraz azmedelim."dedi.

Zamanla zihnin Kur'anı Kerime alıştığını belirten Vuran, "Dünyanın bütün malını bana verseler dahi Kuran okumasını hiçbir şeye değiştirmem" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi