Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde iki aile arasında 1951 yılında başlayan kan davası barışla sonuçlandı.

Kulp ilçesi Aygün Mahallesi'nde ikamet eden Çelik ve Oğlaoğo aileleri arasında, 65 yıl önce yaşanan kavgada Çelik ailesinden bir kişinin hayatını kaybetmesi ile kan davası başladı. Dava, kanaat önderleri ve siyasetçilerin devreye girmesi ile sona erdi. 2 ailenin barışı için tören düzenlendi. Bir düğün salonunda düzenlenen törene AK Parti milletvekilleri Ebubekir Bal ile Mehmet Emin Şimşek, Ak parti eski Milletvekili İhsan Arslan,  İlçe Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu, Sason Kaymakamı Tekin Dundar, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Müftüsü Alettin Bozkurt, kanaat önderleri ve aile fertleri katıldı.

Barış heyetinde siyasiler ve aşağıdaki kişiler yer aldı.

Adnan Ekmen, İbrahim Ekmen, Fahri Aydın, M.Behçet Eren, Attila Çetinkaya, Hamit Koçağa, Mehmet Zengin, Mizbah Akdeniz, Vehbi Şeker, Vasıf Taş, Adil Çiçek, Kemal Bozkurt, Süleyman Yeprem, Kemal Eraslan, M.Sıdık Aslan, Fadıl Kandemir, Hikmet Olcan, ve Bismil’de H.Ömer Çalın, Şeyh Hamit Şimşek girişimleri sonucu dava barışla sonuçlandı. 

Kur'an'ı Kerim okunmasının ardından konuşma yapan İlçe Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu, "Bugün sizler burada kini, nefreti ve düşmanlığı elinizin tersiyle iterek, kötülük kapısını kapayıp, dostluk, barış, kardeşlik için önemli bir adım attınız. 65 yıl önce akraba iki aile arasında meydana gelen tatsız bir olay neticesinde oluşan husumeti ortadan kaldırdınız. Kendinize yakışanı yaptınız" dedi.

Muş İl Müftüsü Alettin Bozkurt kürsüde yaptığı açıklamada ,” Allah hepinizden razı olsun yüce Rabbimiz Ülkemizi, Vatanımızı, Milletimizi korusun ,kazalardan ,belalardan, musibetlerden darbelerde muhafaza etsin, bizi bu dünyada ve Ahrete mesut etsin ,iki Müslüman arasında bir huzursuzluk çıktığı zaman diğer Müslümanlar devreye girmelidir, onların arasını ıslah etmeli ve onları barıştırmalıdır. Bundan dolayı şu anda buradaki Sayın Vekillerimiz, Belediye Başkanlarımız Kaymakamlarımız, Kanaat Önderlerinin, Bu iki aile arasında, bu bulunan olumsuz durumu bir araya getiriyor onları barıştırmak için Allah'ın emrine uyarak bir araya geldiler, Yüce Rabbimiz emeği geçen herkesten razı olsun, Allah bir daha böyle olumsuz durumlara karşılaştırmasın Allah birlik ve beraberliğimizin ,kardeşliğimizi hiçbir zaman bozmasın .”dedi

Eski Ak Parti Kulp İlçe başkanı aynı zamanda Çelik ailesinin adına konuşan Veysel Çelik ise ,”Malum bildiğiniz gibi burada toplanmamızın sebebi bir barışı tesis temek için olmuştur.65 yıl önce bizim ile akrabalarımız arasında meydana gelen bu üzücü olaydan dolayı bir husumet oluşmuştur.Bizler çelik’ler ailesi olarak 65 yıldır hiçbir zaman karşı tarafa kötülük yapmak için düşünmedik ve hiçbir kötülüğe teşebbüs etmedik etmeyeceğiz,Bu barışın sağlanmasına katkısı olan herkese sonsuz teşekkür ederim.” dedi.

Konuşmaların ardından iki ailenin fertleri Kur'an'ı Kerim'in altından geçerek, tokalaşarak, barıştı. 

157823.jpg270720162000285170278_2.jpg

 

HABERİN VİDEOSU

 

Editör: Haber Merkezi