Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç (Benîn) Köyünde 1 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen 6 çocuğun can verdiği Kur’an kursunun yangınının soruşturması savcılık tarafından tamamlandı.

Nur Muhammed Bayka, Mehmet Bingöl, Suat Çankaya, Serhat Sancar, Şahin Kahraman ve Sabahattin Altun adlı 6 çocuğun yanarak can vermesine ve 6 öğrencinin de yaralanmasına neden olan yangın ile ilgili yürütülen soruşturma savcılık tarafından tamamlanarak Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.

Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Kur’an kursu öğreticisi Faruk Işık ve Köy Muhtarı Özcan Ceylan hakkında, 'Görevi kötüye kullanma' ve 'Taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçlarından 3'er yıldan 18'er yıla kadar hapis cezası, Kur’an kursu binasını inşa eden Köy İhtiyar Heyeti'nden Abdullah Cengiz, Hanifi Dizmen, Hiyasettin Bartar ve Sebahattin Çankaya'nın ise 'Taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis ile cezalandırılmaları talep edildi.

Kursta yatarken öğrencilerin fişe taktıkları elektrikli ısıtıcıdan başlayan yangın sonucunda aynı odada kalan 5 öğrencinin balkon kapısı çıkışında dışarıya çıkmaya çalıştıkları esnada hayatını kaybettiği, bir öğrencinin de dumandan zehirlenerek sevk edildiği hastanede yaşamını yitirdiği hatırlatılan iddianamede, kursun yatılı Kur’an kursu olmamasına rağmen öğrencilerin yatılı olarak kaldıkları belirtildi.

Yangında hayatını kaybeden ve yaralanan öğrencilerin ailelerinin şikâyetçi olmadığı ifade edilen iddianamede, bilirkişi raporuna dayandırılarak Kur’an kursu öğreticisi Faruk Işık'ın birinci derecede asli kusurlu, Karaağaç Kur’an Kursu’nun elektrik tesisatını yapan firma ve ihtiyar heyetinin ikinci derecede tali kusurlu olduğuna yer verildi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç (Benîn) Köyünde 1 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen yangında 6 çocuk yanarak can verirken, 6 çocuk da yaralanmıştı.

Editör: Haber Merkezi