27 Mayıs ihtilaline ilişkin olarak ilk olarak Milli Birlik Komitesinin hayatta kalan iki üyesi Numan Esin ile Ahmet Er’in bilgisine başvuracak olan TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu, Said Nursi'nin mezarının yerini de masaya yatıracak.

Komisyon üyeleri, Risale-i Nur Külliyatı'nın müellifi 23 Mart 1960 yılında vefat eden Bediüzzaman Said Nursi'nin mezarını yerini Milli Birlik Komitesi üyelerine sorma kararı aldı.

ESİN VE ER ARTIK KONUŞMALI

Milat Gazetesi’nden Aslan Değirmenci’nin haberine göre, 27 Mayıs darbesine İstanbul Birinci Ordu Harekat Başkanlığında Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle katılan Numan Esin ile Binbaşı rütbesiyle katılarak Milli Birlik Komitesindeki görüş ayrılığı nedeniyle yurt dışına gönderilen Ahmet Er’i dinleyecek olan Darbeleri Araştırma Komisyonu üyeleri iki isme, Said Nursi’nin mezarının yerini ve açıklanmayan gizli belgeleri de soracakları öğrenildi.

KAYIP MEZAR BULUNABİLECEK Mİ?

Risale-i Nur Külliyatı'nın müellifi Bediüzzaman Said Nursi 23 Mart 1960 yılında Şanlıurfa da vefat etmiş, naaşı Şanlıurfa'da Halil-ur Rahman Dergahı'na defnedilmişti. Fakat 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra 12 Temmuz 1960 tarihinde, Milli Birlik Komitesi tarafından verilen emir ile mezarı yıktırılarak naaşı bilinmeyen bir yere nakledildi. Meçhul yer hakkında çeşitli iddialar gündeme getirilse de konunun aslını dönemin Milli Birlik Komitesi üyeleri biliyor. İki üyenin komisyonda vereceği bilgiler ışığında kayıp mezarın bulunması ümit ediliyor.

ÖZDAĞ: OLMASI GEREKEN BU

Komisyon üyelerinden AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Ahmet Er ve Numan Esin'e Said Nursi'nin mezarının yerinin sorulacağına dair Milat'ın edindiği bilgiyi doğruladı. Özdağ, "Olması gereken bu değil mi? Milli Birlik Komitesi tarafından verilen emir ile naaşı ailesine dahi haber verilmeden alınıp başka bir yere nakledilen Said Nursi'nin mezarının yerini umarım bulabiliriz. Bu kapsamda soracağımız sorulara Numan Esin ve Ahmet Er'in cevap vereceğini düşünüyorum. Konuyla alakalı gün yüzüne çıkmayan 'devlet sırrı' denilen gizli belgeler hakkında da Esin ve Er'in bizleri bilgilendireceğini umuyorum" dedi..

Editör: Haber Merkezi