Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önceki gece Hakkari'nin Uludere İlçesi'nin Irak sınırında düzenlediği hava operasyonunda ölen 35 kişinin cenazeleri, 10 bini aşkın kişinin katıldığı bir törenle Ortasu ve Gülyazı köyleri arasında hazırlanan mezarlıkta, ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

İKİ KÖYÜN ARASINA DEFNEDİLDİLER

Caminin içine cenazelerin konulmasının ardından kılınan cenaze namazından sonra, cenazeler ambulans ve cenaze araçlarıyla, yaklaşık 1000 araçlık konvoy eşliğinde Ortasu ile Gülyazı köyleri arasında ölenler için özel olarak kazılan mezarlığı götürüldü. Cenaze konvoyu yaklaşık 20 kilometrelik yolu 1 saatte alabildi.

GÖZYAŞLARI VE AĞITLAR

Gülyazı Köyü'ne getirilen 35 kişinin cenazesi daha sonra köylüler tarafından omuzlarda taşınarak yaklaşık 2 kilometre mesafede, iş makinasıyla kazılan mezarlığa götürüldü. Cenazelerin taşınması sırasında kalabalık sık sık, slogan attı. Cenazeler daha sonra kazılan mezarlarda yan yana gözyaşları ve ağıtlarla toprağa verildi.

Köydeki törene BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yardımcısı Gültan Kışanak, DTK Genel Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk, yardımcısı Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın da aralarında bulunduğu 10 binin üzerinde kişi katıldı.

DİYARBAKIR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI EL KOYDU

Irak sınırında düzenlenen operasyonda 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. 35 kişinin ölümüyle ilgili Uludere Savcılığı'nın soruşturması da sürüyor.

 

Editör: Haber Merkezi