Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bir dizi temaslarda bulunmak ve 56. Ziraat Türkiye Kupası finalini izlemek üzere geldiği Diyarbakır’da "33 bin kapasiteli Diyarbakır Stadyumu'nun yaklaşık 160 milyon TL’ye mal olduğunu" söyledi.

Bak, “33 bin kapasiteli Diyarbakır Stadyumu Ziraat Türkiye Kupasına ev sahipliği yapıyor. Cumhurbaşkanımız Diyarbakır’a geldiğinde statla ilgili kendisine bilgi verdiğimizde Türkiye Kupası finalinin burada oynanması için gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi. Futbol Federasyonu, valilik ve belediye ile hep beraber çalışarak bu müsabakaya yetiştirdik. Stadyum 33 bin kapasiteli yaklaşık 160 milyon TL’ye mal oldu. 17 tane locası var. Tabi Türkiye’nin her tarafında şahane statlar yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Yaklaşık 34 tane stadyumu tamamlamaya çalışacağız. Sporun gücü terörü yenecektir. Biz bunu söylüyoruz. Bir gün bu bölgenin gençleri, Diyarbakır’ın gençleri bu statta finaller oynayacak, şampiyonluklar yaşayacak. Dolayısıyla spor bu yüzden çok önemli. Biz Türkiye’nin spordaki bu hamlesini çok önemsiyoruz.” dedi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise şunları söyledi:

“Diyarbakır olarak tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yapmanın onurunu, mutluluğunu yaşıyoruz. Sözlerimin başında Diyarbakır’ımıza bu aziz ve kadim şehrimize dünya çapında bir spor tesisini, muhteşem bir stadyumu hediye eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Spor Bakanımıza şahsım ve tüm Diyarbakırlılar adına içtenlikle şükranlarımızı sunuyoruz.”

Diyarbakır Stadyumu'nda düzenlenen 56. Ziraat Türkiye Kupası final mücadelesinde Fenerbahçe ile Akhisarspor karşılaşmasını takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Teleset Akhisar Kulüp Başkanı Hüseyin Eryüksel eşlik etti.  

Editör: Haber Merkezi