Diyarbakır'ın Bismil Kaymakamlığı, hazırladığı proje ile 33 yoksul aileye ev yapacak.

Bismil Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında fakir ve muhtaç ailelere 33 konut yapmak için proje hazırladı. Kaymakam Oğuzhan Bingöl, fakir ve muhtaç aileleri tespit ettiklerini ve ziyaretlerde bulunarak proje hakkında gerekli çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Sosyal devlet ilkesi gereği kaymakamlık olarak gerekenin yapılacağını kaydeden Bingöl, kendisinin de bizzat mahalleleri gezerek ev yapılacak olan ailelerin durumunu incelediğini, gerçekten zor şartlar altında yaşayan ailelerin bulunduğunu belirtti.

Evinin çatısı akan, camları olmayan, yaşam mücadelesi veren insanların bulunduğunu ifade eden Bingöl, şöyle dedi:

"Devletin sıcak elini bu insanlara uzatacağız. Çocuk sayısına göre 50 ile 80 metrekare arasında değişen büyüklükte birinci sınıf ev yaparak ailelere teslim edeceğiz. Evleri yıkılma tehlikesi bulunan dul ve yardıma muhtaç ailelere ev yapılacak. Proje hazırlama aşamasında vakıf personeli ve Mütevelli heyeti fakir, muhtaç, yetim ve özürlü, ihtiyaç sahibi vatandaşları tek tek inceleyerek titiz bir çalışma yaptı. Yıkılmak üzere olan evlerin fotoğrafları alındı. Görevli bir ekip evlerde sağlık koşullarının uygun olmadığına dair rapor tutuldu. Bunun üzerine ihtiyaç sahibi muhtaç vatandaş seçilerek, hane nüfusları gözetilerek 50 ile 80 metrekare arasında değişen büyüklükte 33 adet ev yapılacak. "

Projeyi sevinçle karşılayanlardan Hasan Ayaz, Kaymakam Bingöl'ün duyarlılığı sayesinde başlarını sokacak bir evleri olacağını belirterek, "Evim çok eski ve ahşap olmasından dolayı çöktü. Gidecek bir yerimiz olmadığı için yıkılan evimin yanına çadır kurarak yaşamımızı sürdürmeye çalışıyorduk. Kaymakamlık bize ev yapacak. Rüyamızda bile görsek inanmazdık. Artık bizim de sıcak bir yuvamız olacak. Önümüz kış ne yapacağız diye kara kara düşünmeyeceğiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi