Bismil Altıok mahallesi şu an Akpınar mahallesinden sonra, Bismilin en büyük 2.ci mahallesi ve 8.562 nufüslü yerde hizmet eden, mahalle muhtarı Mürsel Zorooğlu, 8 dönem üst üste mahalle muhtarlığı yaptığını söyledi. 

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi 3197 sayılı yasa ile Diyarbakır’ın altıncı ilçesi olduğunda  ilçenin ilk ve tek mahallesi Dicle Mahallesi iken bir yıl sonra Altıok Mahallesi  kuruldu. 

I M G 4487

29 YAŞINDAN BERİ MUHTARIM

Bismilin en gelişmiş mahallesi Altıok mahallesinde 29 yaşından beri muhtar olduğunu ifade Mürsel Zorooğlu Bismil Haber’e yaptığı açıklamada, 1993 yılı ara seçimde 29 yaşında iken muhtar adayı oldum. Kazandım. 8 dönem üst üste Altıok mahallesi muhtarlığı yapıyorum. 31 Mart 2024 yerel seçimlerde yine Allah’a şükürler olsun, halkımız yine beni tercih etti. Dedi. 

Bismilin Altıok mahallesi Muhtarlığı görevini art arda 32 sene yapan Mürsel Zorooğlu, her seçimde Altıok mahallesinde karşısına çıkan rakiplerine fark atarak muhtar seçiliyor. 8.562 kişinin yaşadığı Altıok mahallesinde 32 senedir muhtarlık Yapan Mürsel Zorooğlu, muhtarlık işinin gönül işi olduğunu söyledi. 

Şimdi 61 yaşında olan Zorooğlu, Bismil halkının hizmetinde olduğunu ifade ederek, 22 yıldır Sosyal Yardımlaşma Dayanışma vakfında (SYDV) mütevelli heyeti üyesi olduğunu ifade etti.

BİSMİL HALKININ BAYRAMINI KUTLADI 

Altıok mahallesi muhtarı Mürsel Zorooğlu, tüm islam alemi ve Bismil halkının bayramını kutladığını ifade ederek, halkımızın Ramazan Bayramınızı kutluyor; bu mübarek günlerin, tüm İslam alemiyle birlikte bizlerin de birliğine, beraberliğine, kardeşliğine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Halkımızın mübarek Ramazan Bayramı kutluyorum. Dedi. 

Muhabir: Sedat Erdinç