DİYARBAKIR- Hükümlü ailelerinin bulundukları illerdeki cezaevlerinden yüzlerce kilometre uzaklıktaki cezaevlerini sürgünleri sürüyor. Tokat cezaevine sevk edilen Hizbullah hükümlülerinden 31 hükümlü bugün sabahın erken saatlerinde cezaevi araçları ile Tokat'a götürüldüler. Sabahın erken saatlerinde cezaevi önüne gelen hükümlü yakınları ise kendilerini mağdur edenleri Allah'a havale ettiler.

"GEREKİRSE YAKINLARIMIZIN ZİYARETİNE YÜRÜYEREK GİDECEĞİZ"
On yıldır eşinin cezaevinde olduğunu söyleyen Hacı Bayancık'ın eşi Halide Bayancık,"Eşim, Tokat'a, oğlum Edirne'ye, damadım ise Giresun'a sürgün edildi. Daha önce her hafta ziyaretlerine gidip geliyorduk, bundan sonra nasıl olacak onu biz de bilmiyoruz. Hem maddi hem de manevi olarak mağdur oluyoruz. Bunu bize reva görenler umarız Allah'tan bulurlar, onları Allah'a havale ediyoruz. Rabbim yanlarına bırakmasın ." dedi.


Devletin sevk zulmüne maruz kaldıklarını dile getiren Halide Bayancık daha sonra duygularını şöyle dile getirdi: " Hükümet ve devlet bize işkence yapıyor. Bize bu işkenceyi yapanların da işkenceye maruz kalmaları için dua edeceğiz. Bizi bu şekilde yıldıracaklarını zannediyorlar, kesinlikle yılmayacağız ve gerekirse yürüyerek yakınlarımızı ziyarette gideceğiz. Allah tüm mahkûm ve ailelerinin yardımcısı olsun."

"BUNU BİZE YAPANLARI RABBİME ŞİKAYET EDİYORUM"
Tokat'a sürgün edilen Melek Sain'in eşi, Sevim Sain ise "Eşim sekiz yıldır cezaevinde tutuluyor. Ben Gaziantep'te oturuyorum, yaz mevsiminde eşimin ziyaretine her hafta rahat bir şekilde gidip gelmek için çocuklarımla birlikte Diyarbakır'a yerleşiyoruz, kış mevsimin de ise Gaziantep'te kalıyoruz. Gaziantep'te kaldığımız zaman zarfında iki ayda bir Diyarbakır'a eşimin ziyaretine geliyorduk. Bundan sonra ne olacağını biz de bilmiyoruz, eşim şimdi Tokat'a sürgün edildi. Bundan sonra her hafta ve rahat bir şekilde gidip gelemeyeceğiz, hem manevi hem de maddi olarak çok mağdur oluyoruz. Gidip gelişlerde epey sıkıntı çekeceğiz, çocuklarım okul okuyorlar babalarının ziyaretlerine giderse okullarından olurlar, ziyaretlerine gitmese de hiç olmuyor. Bunu bize yapanları Rabbime şikayet ediyor ve Allah'a havale ediyorum." dedi.

Tokat'a Sevki Çıkan Hizbullah Hükümlülerinin İsimleri:
M. Ali Çelik, Hatip Aslan, Yunus Aysu, M. Ali Eneze, Celal Işık, Ramazan Bozkurt, Mecit Damar, Cemal Kuzu, Hüsamettin Bünül, Mehmet Şah Gizli, Engin Özgen, Faysal Gürses, Selami Sevim, A. Kadir Aktaş, M. Şerif Bayındır, Bayram Taşdemir, Metin Aslan, Salih Çelik, Mustafa Sevim, Zeki İnal, Melek Sain, Ruhi Tutar, Tekin Ülsen, İhsan Aslanalp, Esat Kemal Aydın, Basri Çelebi, Hacı Bayancuk, A. Menaf Kendal, Mahmut Kuzu, A. Cebbar Kırtay, Ahmet Damar. (Osman İçli - İLKHA)

Editör: Haber Merkezi