Bolu'daki tedavisi ardından Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki evine getirilerek oksijen tüpüne bağlı yaşamını sürdüren 307 kilo ağırlığındaki 48 yaşındaki Naciye Erdemir, tekrar kilo almaya başladı. Tedavi süresince 60 kilo verip 247 kiloya düşen Erdemir, vücudunda biriken su nedeniyle 250 kiloyu aştı.

Alanya'nın Çıplaklı Beldesi'ndeki evinden belediyeye ait bir iş makinesiyle çıkarılarak Alanya Devlet Hastanesi'ne getirildiğinde 307 kilo olan Naciye Erdemir, Sağlık Bakanlığı tarafından 7 Ağustos 2011'de obez ambulansıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Erdemir, yaklaşık 1 ay süren tedavisi ardından ambulans helikopterle Bolu'daki İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü.

60 KİLO VERDİ

Hastanede 2 aylık tedavi sonrası 60 kilo verip 247 kiloya düşen Erdemir, 6 Ekim'de taburcu edilerek obez ambulansıyla getirildiği evine yine iş makinesi yardımıyla çıkarılmıştı. Yaklaşık 3 aydan bu yana aile hekimi kontrolünde oksijen tüpüne bağlı olarak yaşayan Erdemir, vücudunda biriken su nedeniyle tekrar kilo almaya başlayarak 250 kiloyu aştı. Oksijen tüpü olmadan nefes almakta zorluk çektiğini söyleyen Erdemir, hareket edemediği için bacaklarında oluşan lenf ödeminin arttığını söyledi. Kendisini iyi hissettiğini ve doktor kontrolü altında ilaçlarını aldığını anlatan Erdemir, yetkililerden de hareketli yatak ve bez yardımında bulunmalarını istedi.

Obezitenin genellikle yanlış beslenmeden kaynaklandığını vurgulayan Prof.Dr. Güner Öğünç, "Obezitede kalıtsal faktörler de etkili olmaktadır. Anne ve babadan geçebiliyor. O soydaki önceki kuşaklardan geçebiliyor. Hareketin kısıtlı olması da obeziteyi etkiliyor. Obezitede en etkin tedavi yöntemi ameliyattır" diye konuştu. - 
 307-kilo-agirliginda_73244_b.jpg

307-kilo-agirliginda_28335_b.jpg

Editör: Haber Merkezi