Bismil’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle gerçekleştirilen kutlama törenine Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, Garnizon Komutanı Binbaşı İsmail Sert ,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya Ak,  Kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. 
Bismil İstasyon caddesinden düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlandı. Törende konuşan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, tören alanında bulunanların bayramını kutladı.
Yüksel, "Değerli Bismil halkı, değerli öğretmenlerimiz ve geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz hepinizin Cumhuriyetimizin 96'nci yıldönümünü saygı ve muhabbetle selamlıyorum. 
Cumhuriyet bizlere bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyetin anlam ve gücünü milletimizin ortak iradesiyle gerçekleştiği kurtuluş mücadelesi neticesinde olmuştur. 
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükran duygularıyla anıyoruz dedi.
Yüksel, konuşmasının ardından kutlama etkinliklerine geçildi. 
Daha sonra günün önemini anlatan şiir ve kompozisyonların okunduğu tören de halk oyunları gösterisi düzenlendi.
Törende Cumhuriyet bayramı dolayısıyla okullar da düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.
Tören sonrasında, öğrenciler tarafından Bismil İstasyon caddesinde yürüyüş yapıldı. Yürüyüşten sonra kutlama sona erdi.

04-112.jpg06-029.jpg05-069.jpg08-013.jpg
01-138.jpg

Editör: Haber Merkezi