Bismil Hükümet Konağı önündeki düzenlenen ve Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, İlçe Jandarma Komutanı Hasan Karaşeyho, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk, Kurum müdürleri, STK temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri, protokol üyeleri ile öğrenciler, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Törende Bismil Kaymakamı Turgay Gülenç, tören alanında bulunanların bayramını kutladı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Başkan Gülenç, 29 Ekim 1923 tarihinde Milletimizin karakterine en uygun idare cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği Cumhuriyet bizlere bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyetin anlam ve gücünü milletimizin ortak iradesiyle gerçekleştiği kurtuluş mücadelesi neticesinde olmuştur. Bizlere ve gelecek nesillere düşecek en büyük görev Atatürk ilke ve inkılâplarını korumak ve geliştirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş yıl dönümünü kutlar ve bu uğurda şehit olan şehitlerimizi minnet ve şükranla anarım saygılarımı sunarım, dedi.

Daha sonra günün önemini anlatan şiir ve kompozisyonların okunduğu tören de halk oyunları gösterisi düzenlendi.

Törende Cumhuriyet bayramı dolayısıyla okullar da düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.
Tören sonrasında protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından Bismil İstasyon caddesinde dev bayraklarla yürüyüş yapıldı. Yürüyüşten sonra Bismil Belediyesi tarafından davetlilere sandviçler dağıtıldı.

1-001.jpeg2-004.jpeg3-006.jpeg4-004.jpeg

Editör: Haber Merkezi