Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, 26 Kasımda geçirdiği operasyonun, ikinci ve son aşamasının 10 Şubatta tamamlandığını, kısa bir istirahatin ardından, geçen hafta itibariyle normal mesaiye başladığını anlattı.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Geçmiş olsun mesajı gönderen herkese teşekkür ediyorum.

DİK DURDUK, DİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda beni karşılayan binlerce kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Orada gençler bana 'Dik dur, eğilme, bu gençlik seninle' diye bağırdı. Kimsenin şüphesi olmasın. Bu kalp, Allah sıhat verdikçe, aziz milletim için çarpmaya devam edecektir. Bugüne kadar hep dik durduk, eğilmedik. Bugüne kadar rüku ve secde dışında eğilmedik. Bundan sonra da eğilmeyeceğiz. Milletin muhabbetinden daha büyük rütbe yoktur.

FİTNE FESADI ELİMİZİN TERSİYLE İTTİĞİMİZ SÜRECE

Biliniz ki biz birlik ve bütünlük içinde olduğumuz süre içinde, her türlü fitne fesadı elimizin tersiyle ittiğimiz sürece bu kutlu yürüyüşümüzü kimse bozamaz. AK Parti hükümeti, Türkiye'deki 74 milyonun hükümetidir.

HOCALI KATLİAMI VE TAKSİM'DEKİ PANKART

Pazar günü kederli bir yıl dönümünü idrak ettik. Hocalı'da toplam 613 masum insan, Ermeni saldırganlar tarafından hunharca katledildi. Hocalı'da katledilen kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Pazar günü İstanbul başta olmak üzere birçok şehrimizde katliam anıldı. İstanbul'daki mitingte marjinal birkaç pankartın açılması bizim dayanışmamızı gölgelemeye yetmez. Her vatandaşımıza eşit mesafedeyiz. Her vatandaşımızın hukukunu güvence altına almış durumdayız. Bu ülkenin her bir vatandaşı birinci sınıf vatandaştır. Şunu herkes bilsin ki Hocalı katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız.

BARAJ İNŞAATINDA SELE KAPILAN İŞÇİLER

Adana'da baraj inşaatında işçilerimiz sele kapıldı. Kaza, adlÎ ve idarÎ olarak soruşturuluyor. En kısa zamanda Hadise aydınlanmış olacak. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

ERBAKAN'I ANDI

27 Şubat'ta vefat eden merhum Başbakan'ımızı rahmetle anıyor ve mekanı cennet olsun diyoruz.

POST MODERN DARBENİN YILDÖNÜMÜNDE

Türkiye'nin tarihinde bazı hatırlamak istemediğimiz karanlık tarihler var. Bugün de böyle karanlık bir tarihin, demokrasi faciasının yıldönümünde grup toplantısını yapıyoruz. 28 Şubat olayı, demokrasi faciası olarak zihinlere kazınmıştır. 28 Şubat müdahalesi; 27 Mayıs'ın, 12 Eylül'ün devamı niteliğinde, aynı ideolojinin eseri bir müdahaledir. 28 Şubat'ta farklı bir tarz izlendi ama öncekilerde olduğu gibi milletin kendisi hedef alınmıştır. seçimle gelmiş bir hükümet kışkırtmalar, kirli senaryolar marifetiyle görevden uzaklaştırılmış, siyaset, dizayn edilmek istenmiştir. 28 Şubat, arkasında çok büyük bir enkaz bıraktı. Hükümet ağır bir kuşatma altına alınırken belediyelerin hizmet üretmesinin önüne geçilmiştir. 28 Şubat, toplumu da dizayn etmek gibi bir niyet sergilemiş, ilkokullardan üniversitelere, Kur'an kurslarına kadar, milletin hissiyatıyla uyuşmayan düzenlemeler yapılmıştır. Bunların ahı, bunların vahı yerde kalır mı?

28 ŞUBAT MAĞDURLARI HAKLARINA KAVUŞUYOR

28 Şubat ağır faturalar yükletmiş. Türkiye'nin ilerleme hamlesine ağır bir darbe vurdu. Biz 28 Şubat'ın mağduru olarak bugün gururla ayaktayız, buradayız. TBMM, 28 Şubat'ın mağduru olarak bugün burada. 28 Şubat'ta hakkı yenilen nice kardeşimiz artık haklarına kavuştu, kavuşuyor. Eğitim hakkı elinden alınan kız kardeşlerimize hakkı iade ediliyor.

28 Şubat'ın mimarları toplumun huzuruna çıkmaktan çekiniyor. Telafi edilemez bir mahcubiyet yaşıyorlar. Tarih, 28 Şubat'ın mimarlarını, taşeronlarını, taşeron medya kuruluşlarını da üzerinden bin yıl bile geçse affetmeyecek.

'KİNİNİN BEKÇİSİ' TARTIŞMALARI

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kardeşinizin Necip Fazıl'a ait kullandığım ifadeler üzerinden fırtınalar koparılıyor. Mazlumun karşısında bizim dilimiz Yunus'un dilidir, Mevlana'nın dilidir. Merhum Mehmet Akif'i de konuştu. Şaşırdım hayret. AK Parti yaşananlardan ders çıkararak tarihi reformlar yapmıştır. Hiçbir şekilde vesayeti kabul etmiyor, göz yummuyoruz. Vesayetçi sistemin özellikle bu ülkede millet iradesine musallat olmasına hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Bizler 12 Eylül'ün gölgesinde yaşadık, 28 Şubat'ın gölge etmesine izin vermeyiz. Genç nesillerin istikbalinin gölgelenmesine seyirci kalmayız. Kendisini milletin üzerinde gören ukala zihniyet, çıkarının zedelendiği her dönemde millet iradesini çiğnemekten çekinmemiştir. 27 Mayıs'a zemin hazırlayan CHP olmuştur. 28 Şubat'a sessiz kalan yine CHP oldu. Bunlar kurultaylarda işlerine geldiği için hatırlarlar. 28 Şubat'ta 27 Nisan'da hatırlamadıkları demokrasiyi sadece kurultay kürsülerinde hatırlarlar. Demokrasiye bu kadar aşıktınız da 28 Şubat'ta neredeydiniz. 27 Nisan'da neden sesiniz, soluğunuz çıkmadı. O kadar ileri gittiniz ki, Ankara'da da savcılar varmış dediniz. Bunların demokrasi aşkı platoniktir. Bunlar demokrasiyi ancak uzaktan sever. CHP'nin jetonu maalesef geç düşüyor. Genel başkanları da 'bu kadar sık meyhaneye gitmeyin. Gidecekseniz de aynı meyhaneye gitmeyin' dedi. Merhum Oğuz Atay'ın sözü var. Türk solu geç kalkar, çünkü bir gece önce sabaha kadar içmiştir. Ben söylemiyorum.

Kadınları MYK'ya almakla övünüyorlar, kendilerine orada da günaydın diyorum. AK Parti'yi izlemelerini temenni ediyorum. Kendi partisi içinde demokrasiyi tesis edemeyen bir genel başkandan biz demokratik bir duruş beklemiyoruz. Bizde kadın kolları başkanımız MYK'nın da tabii üyesidir. Bunların bundan haberi yok. "

KILIÇDAROĞLU'NA SERT ÇIKTI

Kılıçdaroğlu CHP'nin tek partili dönemine sahip çıkıyor. Sayın Kılıçdaroğlu Dersim Katliamı'ndan ötürü, İstiklal Mahkemleri'nden ötürü,gurur duyuyor musunuz? Bu millete ödettiğiniz ağır bedellerden ötürü gurur duyuyor musunuz? CHP'den enkaz devralan DP'ye karşı yaptığınız 27 Mayıs darbesinden ötürü gurur duyuyor musunuz. Siz üç Aliler'in isimlerini parklara vermeye devam edin. Biz bu ülkenin şehitleriyle gurur duymaya devam edeceğiz ve onların isimlerini yaşatmaya devam edeceğiz.

Başbakan 46 dakika CHP'yi konuşuyor diyor. Aynaya bak aynaya, millet dizi izlemeyi bıraktı sabah akşam seni izliyor. Ben de biraz bakayım dedim Tüzük Kurultayı'na.. Bazı TV yorumcuları parti grubundaki konuşmalarından farklı bir şey duymadık dediler. Biz sayın Kılıçdaroğlu'ndan ziyadesiyle memnunuz. CHP'yle bu haliyle fazlasıyla memnunuz. Günde 10 defa çark eden, hakareti muhalefet sayan bir genel başkandan ziyadesiyle memnunuz. CHP'nin başında böyle bir Genel Başkan olduğu müddetçe AK Parti gücüne güç katacaktır. Ana muhalefet partisi genel başkanının böyle bir ruh hali içerisinde olmasından rahatsızız. Konuştuğu kürsünün önünde kendi milletvkeili tartaklanıyor neredeyse orada işini bitirecekler.. Oradaki rezalete engel olacak yerde bize hakaret ediyor. Oradaki emniyet mensuplarına diyor ki beni CHP'lilerden korumayın. Sadece bir dosya verecek. Bu kadar mantığın iflas ettiği an.. İstediğiniz kadar hakaret edin onların hepsi bizim kar hanemize yazılıyor. Aynaya baktığınızda biz değil siz mahçup olacaksınız.

Dindar bir neslin yetişmesini isteyen aktörler kesintisiz eğitim ile Türkiye'ye büyük zarar verdiler. 28 Şubat sürecinde hedef sadece imam hatipliler olmadı. İmam hatiplilerle birlikte yoksul anadolu çocuklarının elinden fırsat eşitliğini almıştır. Merhum Özal ve Menderes döneminde yoksul çocuklar iyi okullarda okumaya hak kazanırken 28 Şubat'çı zihniyet bu yolu kapatmıştı. Geçmişte zenginlik babadan oğula geçiyordu. Anadolu bu çarkı bozdu. Kapıcıların marangozların çocukları okudu. 28 Şubat Anadolu'daki bu şahlanışı engellemeye yönelik bir darbeydi.

TÜSİAD'A 4+4+4 TEPKİSİ

AK Parti zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran düzenlemeyi meclise sunduk: Bir çok gelişmiş ülke öğrencilerin yaş ve gelişimine göre kademeli eğitim verir. AK Parti olarak biz bunu savunduk. bu üç kademeli bir eğitim. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu en modern bir sistem. Bu sistemle kesintisiz eğitimin verdiği ağır tahribat ortadan kaldırılacak. Bugün batı toplumunda bile meclek lisesine giden öğrenci sayısı yüzde 65'tir.

4+4+4 sistemine başta CHP ve TÜSİAD'ın verdiği tepki tamamen çağdışı tepkilerdir. Demek ki CHP'nin taraf olduğunu biliyoruz. Demek ki TÜSİAD taraf olabiliyormuş. Bu TÜSİAD 1992 yılında da bir zata bir İmam HAtip raporu hazırlattı. O raporla İmam Hatiplerin orta kısmını kapattılar. Bunların kinin ne olduğu biliriz. Bunu bildiğimiz için bu yanlışı düzeltmek de bizim görevimizdir. Reform karşısında CHP'nin statikoyu savunmasına biz de millet de alışmış durumdayız. TÜSİAD'ın bir kez daha statikoyu savunması ibretliktir. Kusura bakma TÜSİAD senin arzun olmayacak milletin arzusu olacak. Dedim ki siz işinize bakın biz de işimize bakalım. Siz sanayicisiniz. Ne söyleyecekseniz onu söyleyin. Ama bu ülkede eğitimde yolları kapatmaya gelip de bariyer oluşturmayın. Sıkılmadan şunu söylüyorlar: kızların okumasının önü kesilirmiş. 8 yıllık eğitimin en büyük mağduru aslında sanayicilerdir. Kademeli eğitime karşı çıkmak TÜSİAD'ın geçmişte oynadığı eski bir roldür. TÜSİAD 28 Şubat'ta oynadığı rolü sorgulasın. Ekonomiye vurduğu darbenin özelştirisini yapsın. Ben artık TÜSİAD'ın kör ideolijiden kurtulmasını tavsiye ediyorum. Kız ö-ğrenciler niye evde kalsın. 4 okuyacak 4 daha okuyacak ikinci dörtten sonra tercih hakkı olacak. 3. dörde başlarken orada açık liseyi tercih edebilecek. Bunu yaparken bir rahatlama getiriyoruz. ABD evden eğitim sistemini kurmuş eee Türkiye buna niye bu kadar Fransız kalsın. Dert başka. 12 yıllık kesintili eğitimde ikinci dört yılla devam zorunluluğu getiriyoruz ve kız çocukları evde kalacak iddiası yalandır.

 

Editör: Haber Merkezi