Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerden gelen yoğun istek ve taleplere cevap vererek, ‘Genç Beyinler Yeni Fikirler-2 Okudukça Yazıyorum’ serisini çıkardı.

Bismilli 250 öğrencinin kaleme aldığı kitabın tanıtımı Bismil Hükümet Konağı Konferans Salonunda, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Şube Müdürleri, yayın kurulu, kitapta eseri olan 250 öğrenci, veliler ve okul müdürlerinin katılımıyla yapıldı.

Programda bir konuşma yapan Kaymakam Yüksel, eğitimin önemine dikkat çekti. Yüksel, "Eğitimcilik zor çünkü hemen karşılığınızı göremiyorsunuz. Pes etmeden. sabırla görevimizi yapmaya çalışmalıyız. Öğrencilerin kitap okumayı ödev olarak algılamamaları; alışkanlık olarak algılamaları gerekiyor. Kitap okudukça insan yazar olur. Yazarlar, hep kitap okudukları için yazar oldular. Bu kitabı yazan 250 çocuğumuz kitap okuya okuya bu kitabı yazdılar. Bu çalışmanın geleneksel olması her yıl yeni bir kitap yazılması için temennide bulunuyorum. Belediye Başkan vekili ve Kaymakam olarak gençlerimize, öğrencilerimize sahip çıkarak onların yanında olduğumuzu göstereceğiz." dedi.

Programın sonunda Hükümet Konağının önünde toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Kitap hakkında basına konuşan Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak,  şunları söyledi: "Yola çıkarken amacımız; genç ve dinamik öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirmek, kendilerini tanımalarını ve ifade edebilmelerini sağlamak, onları özgüven sahibi yapmak, okuyanları yeni düşüncelerle buluşturmaktı. Bu yolculuk öyle güzel ve yoğun ilgiyle sürdü ki kitabımızın ikincisinin yayınlanmasına karar verdik. Okullarımızdan gelen binlerce güzel ve kıymetli eser arasından geçen yıl 150 eser, bu yıl ise itina ile 250 eser seçerek okuyucularla buluşturduk. Bu kitapta yayın kurulumuz genç yazar öğrencilerimizin duygularını, heyecanlarını, düşüncelerini ve hayallerini önemseyerek özverili bir çalışma ile 10 binden fazla eser içerisinden 250 eseri seçerek kitap haline getirdik."

Kitabın içeriğinden bahseden Ak, "Kitapta Bismil’de bulunan okullarda öğrenim gören 35 bin öğrencimizin düşünceleri, yıl içerisinde ortaya koydukları çalışmalar, kültürel geçmişimizin gelecek kuşaklara nasıl aktarıldığı, hayaller peşinde nasıl koşulduğu, hedefe ulaşmak için nasıl motive olunması gerektiği, kahramanlık destanımız birlik ve beraberliğimizin sembolü 15 Temmuz Destanı, doğa, insan, hayvan sevgisi…  Kısacası gelecek var." diyerek Kitapta emeği geçen herkese teşekkür etti.



 

Editör: Haber Merkezi