AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Şahin'e İl Başkanı Halit Advan, izinsiz Nevruz kutlamaları sırasında parti binasına atılan el bombasının isabet ettiği yeri göstererek olayla ilgili bilgi verdi.

Bakan Şahin, ''Allah korumuş'' diyerek partililere geçmiş olsun dileğinde bulundu. Burada partililere hitaben konuşan Bakan Şahin, Diyarbakır'ın stratejik ve önemli bir kent olduğunu belirterek, bölgede huzur ve barışın simgesi olan yerlerdeki teşkilatlarda görev yapanların verdiği mücadeleyi çok önemsediklerini söyledi.

Diyarbakır denilince, buranın kültür ve medeniyet şehri olduğunun akla gelmesi gerektiğini kaydeden Bakan Şahin, şöyle konuştu:

''Hükümetimizin üçüncü döneminde bir tarih yazılıyorsa, burada en önemli faktör sizlersiniz. Sizler bizim için Ankara ve Diyarbakır arasında birer elçisiniz. Yola çıkarken, 'hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedik. 'Yeter, söz de karar da milletin' dedik. 10 yıl geçti hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Geldiğimiz nokta çok önemli, ama yapacak çok şey var.

Bunları başarabilmek için gönül birliğimizi, kardeşlik bağımızı güçlendirmemiz gerekiyor. 2023 vizyonumuz dünyanın en büyük 12 ülkesinden biri olmaktır. İleri demokrasiye gideceğiz, güçlü toplum olacağız yaşanabilir bir çevre ve lider ülke olacağız. 10 yıl boyunca bunun için çalıştık. Ellerimizle büyütüğümüz bu çocuğun olgunlaşması lazım. Sivil anayasayı yapmamız lazım. Güneydoğu'nun kalkınmasının tamamlanması lazım.''

''Engelliler için sınav sistemini değiştirdik''

Bakan Şahin, 29 Nisan'da yapılacak Özürlü Memur Seçme Sınavı'nda (ÖMSS) herkesin kendi engel durumuna göre sınava gireceğini ifade ederek, bunun engelli istihdamında adaleti sağlayacağını kaydetti.

''Engelliler için sınav sistemini değiştirdik'' diyen Bakan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bedensel, görme, işitme ve zihinsel engelliler kendi içinde aynı zaman diliminde sınava alındıklarında biri anlayıp öbürü duyana kadar bedensel engelli daha hızlı soru çözüyor, diğer engelli grupları istihdamdan yeterli payı alamıyordu. Bu sistemi ilk kez 29 Nisan'da hayata geçiriyoruz. Başarabilirsek dünyada bunu uygulayan önemli ülkelerden biri olacağız. ÖSYM, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve bakanlığımız önemli bir çalışma yaptı. Ayrı engel gruplarına göre sınav yapmak kolay değil. Bu kapsamda 20 bin boş kadromuz var. Sınava 60 bin kişi başvurdu. Adaletli bir şekilde seçip, onları işe yerleştireceğiz. Onların onurlu yaşam mücadelesinde yanlarında olacağız.''

Bakan Şahin, kurumda kalan çocukları koğuş sisteminden, sevgi evlerine, sevgi evlerinden de çocuk evlerine geçirdiklerini belirterek, ''Çocukları, sevgi ile beslenen milli ve manevi değerlerine bağlı, bilgiyi ve teknolojiyi kullanan, topluma faydalı, toplumun sahiplendiği evlatlar olarak yetiştirmek istiyoruz'' dedi.

Yaşlıların yaşamlarını kolaylaştırmak için de çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekleyen Bakan Şahin, sosyal güvenlik sistemini onlara göre yapılandırmak, huzurevlerini daha huzurlu bir şekilde yaşanılır hale getirmek için gayret sarf ettiklerini anlattı.

Batıda huzurevine daha yoğun talep olduğunu, bölgede ise gelenekler doğrultusunda ailelerin yaşlılara kendi evlerinde baktığını vurgulayan Şahin, bu değerlerin kaybedilmeden desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Advan da, Diyarbakır'a sundukları desteklerden dolayı Bakan Şahin'e teşekkür etti. Hazırladıkları projeleri Bakan Şahin'e sunan Advan, kentte yaşayan engelli çocuklar için bir köy kurulmasını ve resmi nikahı bulunmayan çiftlerin evlendirilmesi için yürütülecek çalışmalar için destek istedi. Parti binasında daha sonra yapılan hizmetler bir sunumla anlatıldı.

Editör: Haber Merkezi