119 kez ay yıldızlı formayı giyerek rekor kıran Rüştü Reçber’in ay yıldızlı formaya veda edeceği karşılaşma, Salzburg kentindeki Red Bull Arena’da oynanacak. TSİ 21.00’de başlayacak maçı, Avusturyalı hakem Markus Hamater yönetecek.

Ay yıldızlıların hazırlık sınavını Lig TV ve TRT Spor naklen yayınlayacak. Millileri bu akşamki maça şu kadroyla çıkması bekleniyor: Rüştü- Serdar Aziz, Bekir, Semih, Hasan Ali- Arda, Selçuk, Mehmet Topal, Emre, Caner- Burak.

Rüştü 133’üncü ve son kez milli oluyor
Türk futbol tarihine en fazla milli formayı giyen Rüştü Reçber son kez ay yıldızlılar ile sahaya çıkacak ve milli formaya veda edecek.133’üncü kez Türk Milli Takımı forması giyecek olan Rüştü ilk günkü gibi heyecanlı olduğunu belirterek “Türk Milli Takımı’nın forması giymek her gencin hayalidir. Bu formayı başarıyla temsil ettim. Abdullah Avcı Hocam beni onurlandırdı. Türk Milli Takımı’nın yenilenen jenerasyonu ve kadrosuyla 2014 Dünya Kupası grup elemelerinde büyük başarılara imza atacağından şüphem yok. Bundan sonraki futbol yaşamımda Türk futbolunun hizmetinde olacağım. Milli Takım’ın her zaman emrinde ve hizmetindeyim. Bilgi ve birikimimi yeni gelecek gençlerle paylaşmak en büyük isteğim” dedi.

MİLLİLER 490. SINAVINDA

* Bugünkü mücadele Türkiye'nin 89 yıllık tarihindeki 490. maç olacak. Millilerin 489 maçta 175 galibiyet, 16 beraberlik ve 198 mağlubiyeti bulunuyor.

* Milliler, oynadığı son 6 maçta sadece Azerbaycan'ı yenebildi.

* Milliler, Gürcistan ile 5. kez karşılaşacak. Ay-Yıldızlıların 4 galibiyet, 1 beraberliği bulunuyor.

VOLKAN'IN DURUMU KRİTİK

Avusturya'da 3. gününü geçiren A Milli Takım, dünü çift antrenmanla kapattı. Sakatlığı bulunan kaleci Volkan Demirel, Alper Potuk, Engin Baytar ve Sinan Bolat'ın tedavilerine devam edildi. Volkan'ın oynayıp oynamayacağı bugün netlik kazanacak.

Hürriyet / Yeni Şafak

Editör: Haber Merkezi