Bismil 2011 yılında siyasi, ekonomik, eğitim, sağlık, kültür sanat yönünden önemli gelişmeler yaşandı.

İşte 2011 yılında Bismil ilçesinde yaşananlardan bir kaçı;
06 Ocak Batman'a bağlanmak istenen Bismil köylerine Cumhurbaşkanından destek, Batman sınırına yakın olan ve Diyarbakır İl'i Bismil İlçesine bağlı Diktepe, Kocalar, Atoba, Akbaş, Boyacı, Mirzabey, Kayı, Alıncak, Kopuzlu, ve Ağıl köylerinin Batman'a bağlanması için umhurbaşkanına talepte bulunan işadamı Şirin Bardakçı'ya Cumhurbaşkanından yanıt geldi.

08 Ocak, Bismil ilçesinde 4 bin 200 karton kaçak sigara ele geçirildi.

21 Ocak, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu'nun babası Yusuf Tanış, yoğun bakım altında bulunduğu Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi Tıp Fakültesi'nde vefat etti.

23 Ocak, Akpınar Mahallesi 15. Cadde bulunun bir internet cafe de işyeri sahibi ile kimliği belirlenmeyen kişiler arasında çıkan tartışmada İşyeri sahibi E. K. (27) Y. A. (26) bıçaklanarak yaralandı. Yaralıları çevrede bulunan vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırıldı

23 Ocak, Bismil ilçesi Kaymakam vekili Adem Arslan yerine Mardin Vali Yardımcısı Oğuzhan BİNGÖL Bismil kaymakamlığına atandı.

05 Şubat, Bismil Ziraat Odası Başkanlığı Seçimi Yapıldı. Diyarbakır’ın Bismil İlçesi Ziraat Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Seçimlerini, Mehmet Arslan ve Ekibi Kazandı.Ziraat Odası'nın 124 delegeyle yaptığı seçimlerde Meclis Başkanlığı'na Mehmet Arslan seçildi.

08 Şubat, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce Bismil ilçesinin Köseli köyünde M.K'nin evinde yapılan aramada, gümrük kaçağı olduğu belirlenen 32 bin 600 paket sigara bulundu. M.K. hakkında "5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanuna Muhalefet" suçundan yasal işlem yapıldı.

17 Şubat, Bismil Belediyesi, tabelalarına Kürtçe isimlerini yazdı. Demokratik açılım ile birlikte bölgedeki yerleşim birimlerinin eski isimlerini kullanması ile ilgili tartışmalar sürerken, Bismil Belediyesi Türkçe Kürtçe tabelalarını astı. Türkçe olan bütün levhalar Türkçe ve Kürtçe olarak değiştirildi.

18 Şubat ,Bismil İlçesinde 7 Yıl Önce Arazi Anlaşmazlığı Nedeniyle Bismil Adliyesi önünde Çıkan ve 6 Kişinin Hayatını Kaybettiği Silahlı Kavgayla İlgili Görülen Dava Karara Bağlandı. Mahkeme, sanıklar Şevket Bilici, Taylan Bilici, Abdurrahman Karaer, Ali Karaer, Selahattin Karaer, Ahmet Karaaslan ve Mahmet Karaaslan'ı 765 sayılı TCK’nin 450/5. maddesinde yer alan "Birden fazla adam öldürmek" suçundan 36'şar yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca sanıklar İbrahim Güçlü, Zeki Güçlü, Ahmet Güçlü, Hanifi Güçlü ve Mehmet Gök'ün de 765 sayılı TCK'nın 448. maddesinde yer alan "Kasten adam öldürmek" suçundan 13'er yıl hapis cezasıyla cezalandırılmalarını kararlaştırdı. Sanıklar Tevfik, İrfan, Emin, Şemsettin ve Murad Karaaslan da "Yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması" nedeniyle beraat etti.

03 Mart, Geçen yıl Bismil ve Çınar ilçelerine ait tarımsal sulama abonelerini besleyen enerji nakil hatlarında meydana gelen gerilim dalgalanması nedeniyle sulama amaçlı elektrik kullanımında sıkıntıların bu yılda yaşanmaması için ve İlçe merkezinde sık sık yaşanan elektrik kesintilerin çözümü için, Bismil’de 12 kişilik heyet Ankara’ya gitti.

12 Mart, BDP Bismil İlçe Eş Başkanlığı'na Nurcan Çelik ve Kerem Amaç seçildi. Tek listeyle gidilen seçimde ilçede ilk kez eş başkanlık modeli uygulandı.

20 Nisan, Şentepe Mahallesi'nde bağımsız milletvekili adaylıklarının YSK tarafından iptalini protesto etmek için toplanan bir grup, slogan atarak, yürüyüşe geçti. Olayda ilk bilgilere göre, İbrahim Oruç (18), Gültekin Kuşlu (26) ve Abdulkerim Gümüş (17) yaralandı. Yaralılar Bismil Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi. Yaralılardan İbrahim Oruç yolda hayatını kaybetti.

21 Nisan, Bismil'de cenaze töreni sonrasında gerginlik tırmandı Bismil İlçesi'nde meydana gelen olaylarda ateşli silahla vurularak öldürülen lise öğrencisi 18 yaşındaki Halil İbrahim Oruç, Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. İlçe girişini ateş yakarak kapatan göstericiler, 'İntikam' sloganları attı.

23 Nisan, Bazı sivil toplum kuruluşlarından oluşan heyet Bismil'de, İbrahim Oruç isimli bir vatandaşın yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan izinsiz gösterilerin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili incelemelerde bulundu.

27 Nisan, Bismil İlçesi'nde meydana gelen olaylarda ateşli silahla vurularak öldürülen lise öğrencisi 18 yaşındaki Halil İbrahim Oruç, için çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüşten sonra olaylar çıktı Nato caddesinde polis ile göstericiler, arasında olaylar çıktı olayda 13 kişi gözaltı alındı. Alınan bilgiye göre; 13 kişiden 1'i emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 12 kişi savcılığa sevk edildi. Bismil Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeleri alınan 12 kişiden 3'ü serbest bırakırken, 9 kişi tutuklanma talebi ile nöbetçi hâkimliğe gönderildi. Hâkim, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu"na muhalefet ettikleri iddiası ile 9 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Tutuklananlardan 8 kişi Bismil Cezaevi'ne, bir bayan ise Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

30 Nisan, Bismilde Hizbullah üyesi 1 kişi tutuklandı

6 Mayıs, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince KCK'nın Bismil yapılanmasına yönelik akşam farklı adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda KCK'nın ilçedeki sorumlularının yanı sıra YSK kararından sonra ilçede çıkan olayları organize kişiler gözaltına alındı. Gözaltına alınma gerekçeleri öğrenilmeyen 19 kişinin isimleri şöyle: A. S, S. S, F. S, C. B, M. B, D. G, Ş. A, H. L, M. F, S. K, H. Ö, G. T, İ. C, F. T, E. Ö, S. Z, Y. T, M. F, H. S, M. K." İsmi öğrenileyen bir kişi ile birlikte toplam sayı 21 gözaltına alındı.

07 Mayıs, Bismil Belediyesi Makam aracı Kaza yaptı. Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu’nun özel şoförü Mustafa Saruhanoğlu trafik kazası geçirdi. Saruhanoğlu, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma hastanesine kaldırıldı.

09 Mayıs, Ysk 'nın geçen ay bağımsız adayları veto kararının ardından Bismil İlçesi'nde izinsiz gösterilerde banka şubesini ve kamu kurum ve kuruluşlarına zarar veren ve AK Parti ilçe binasına molotofkokteyli atanların da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

03 Haziran, Bismil ilçesinde hayvan otlatma yüzünden çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetti. , Bismil ilçesinde iki aile arasında hayvan otlatma meselesi yüzünden çıkan kavgada 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

18 Haziran, Bismil İlçesi'nde sabahın erken saatlerinde Bismil ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler evlerde yaptığı aramada, Bilal A, Salih D, Mesut D ve Maşal S ile Hamdullah Ç, Cemal O, Aydın B, Veysi A, Murat B ve Metin B adlı kişileri gözaltına aldı. "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu"na muhalefet ettikleri iddiası ile gözaltına alınan 10 kişinin, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

29 Temmuz, Bismil Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı, sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında fakir ve muhtaç ailelere 33 adet konut yapmak için proje hazırladı.

10 Ağustos, Bismil’de yayımlanmakta olan Bismil Haber Gazetesi, 7. kuruluş yılını kutladı. Gazetenin sahibi Mekin Çelebi yaptığı açıklamada, bir yaş daha tecrübe kazanmanın sevinci, mutluluğu, içinde bulunduklarını belirtti.Zamanın su gibi akıp gittiğini ifade eden Çelebi şunları kaydetti: "Bismil Haber yayın hayatına kazandırıp ilk nüshaları okurken, 'Acaba bir yılı ne zaman dolduracak da yaş günümüzü kutlayacağız' diye düşüncemi seslendirdiğim o günü hiç unutmuyorum. Geride bıraktığımız 6 yıl adeta bir gün demeyeyim ama bir ay gibi gelip geçti ve şimdi 7. yaşımıza girişimizi kutluyoruz. Geriye dönüp 'Bugüne kadar neler yaptık?' diye kendime sorduğumda, bir çırpıda sayamayacağım şeylere imza attık. Yüzlerce mağdurun sesi, vatandaşla yetkililer arasında köprü olduk. " dedi.

10 Ağustos, Bismil’e bağlı Diktepe, Kocalar, Boyacı, Akbaş, Akuba köyleri ve mezralarının Batman'a bağlanma dosyaları İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandı

22 Ağustos, Bismil’in Bayındır (Arapkent) köyünde 3000 kişiye iftar yemeği, Bismil’in Bayındır (Arapkent) köyü rahmetli Seyit Şehy Muhammed Arapkent zamanında beri geleneksel olarak devam eden, iftar yemeği bu yılda Bayındır (Arapkent) köyünde açık alanda verilen iftar yemeğinde Zengin ile Fakir aynı sofrada İftarlarını açtı.

23 Ağustos, Bismil Emniyet Müdürlüğü tarafında ağustos ayı içersinde meydana gelen Türk Telekom’a ait iletişim hattından hırsızlık, Otodan hırsızlık, İşyerinde hırsızlık ve hırsızlığa teşebbüs gibi hırsızlık olaylarında Emniyet müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde hırsızlık suçundan 18 şahıs yakalanarak haklarında işlem yapılmış, sevk edilenlerden 10 şahıs çıkarıldıkları Mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

11 Eylül, Mardin Vali yardımcısı iken, geçici görevle Bismil kaymakamlığına atanan Oğuzhan Bingöl, Elazığ Baskil kaymakamlığına atanırken, Bismil Kaymakamlığına Hatay’ın Hassa Kaymakamı Harun Başıbüyük atandı.

11 Eylül, Batman istikametinden gelip Diyarbakır istikametine giden Abdulvehap D. (39) yönetimindeki 21 AP 354 plakalı özel araç Köseli köyü mevkiinde kaza yaptı. Sürücü Abdulvehap D, bir petrolden çıkan araca çarpmamak için sağa kırınca direksiyon hakimiyetini kaybedip takla attı.Saat 14.00 sıralarında meydana gelen kazada araçta bulunan sürücü Abdulvehap D., Fatma Ç., Sultan A.(52),Gurbet Ç. (30), Özgür Ç. (4), Remziye A. yaralandı.

2 Ekim,Amatör Lig'de Bismil Belediyespor, Kendi sahasında Sur Belediyespor’u 2-0 yendi.

2 Ekim, Sağlık Bakanlığı'nın ''Sağlıkta Dönüşüm Projesi'' kapsamında yürürlüğe koyduğu Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS), Bismil 'de uygulanmaya başladı.

5 Ekim: Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 1992 yılında polisin müdahale ettiği izinsiz bir gösteride, banka görevlisi Mithat Kutlu'nun başına aldığı darbe sonucu ölümüyle ilgili haklarında dava açılan 52 polis memuru beraat etti.

14 Ekim, Bismil’de Hortum Taziye Çadırını Yerle Bir Etti Bismil ilçesine bağlı Kazancı köyünde meydana gelen hortumda taziye çadırı yerinde söktü. İlk tespitlere göre 3 kişi yaralandı.

16 Ekim, Sinan Köyünde Genç Kız Evinin Ahırında Kendini Astı.Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Sinan köyünde 17 yaşlarında genç bir kız, kendini evlerinin ahırında asarak intihar etti.

21 Ekim,Bismil’de 51 Kişi Evde Bakım Hizmeti Alıyor.Bismil Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Vefik Çelebi, uygulamaya geçirilen evde bakım hizmetlerinin ilçede de devam ettiğini belirtti.

23 Ekim, Bismil Belediyesi Van Depremi için Yardım topladı. Bismil belediyesi Van depreminin yararlarını sarmak için yardım topladı.

23 Ekim, Yüzbinler Başörtü Özgürlüğü İçin Toplandı.Mustazaf Der tarafından "İnanca Saygı ve Başörtüsü'ne Özgürlük" adıyla düzenlenen mitingde toplanan yüzbinden fazla kişi, başörtüsü önündeki engellerin kaldırılmasını ve başörtü özgürlüğünün Anayasal güvence altına alınmasını istedi.

24 Ekim, Bismil Halkı Van için Seferber oldu. Bismil belediyesi, Van halkına yardım için yapılacak hazırlıklar için kriz masası oluşturdu. Bismil Belediyesi Başkan Yardımcısı Fethi Gürbüz, Van'daki depremzedelere yardım için akşama kadar, 2 minibüs Tıbbı malzeme, 7 Tır, 2 kamyon ve 4 pikap gıda, giysi battaniye, çocuk bezi malzeme gönderilmiştir. dedi.

25 Ekim, Bismil’e acı haber,Van'da meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremde en fazla etkilenen Erciş'te bir Bismilli vatandaşın yaşamını yitirdi.Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde 4. Sınıfta Sınıf Öğretmenliği okuyan Sebih Yıldırım (22) enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

28 Ekim, Bismil’de İlçe İnsan Hakları Kurulu Toplantısı,Bismil’de İlçe İnsan Hakları Kurulu Toplantısı’nda Bismillin kanayan yarası madde bağımlısı olduğu ifade edildi.

29 Ekim, Bismil'de Cumhuriyet Bayramı Buruk Kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu Van'da meydana gelen deprem nedeni ile buruk geçerken Kaymakam Harun Başıbüyük tebrikleri Kaymakamlık makamında kabul etti.

30 Ekim, Diyarbakır'da "Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma" yarışmasında Bismil 2. oldu.

06 Kasım, Bismil ilçesinin Tepe Belediyesi Kurban bayram için 600 aileye bayramlık yardımı yaptı. Yardımlar belediye araçlarıyla evlere tek tek dağıtıldı.

15 Kasım, Bismil Ak Parti’de Teşkilat Değişiyor.Bismil Ak partide Yenileme Operasyonları devam ediyor. Bismil Ak Parti İlçe başkanlığına yeni Atama Yapıldı. Yapılan değerlendirme sonucu atama ile Bismil Ak parti İlçe başkanlığına Avukat Zeki Kartal getirildi.

17 Kasım, Bismil 62 Bin Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi. kaçakçılığın önlemesine yönelik olarak yapılan operasyonda çeşitli markalarda 62 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

18 Kasım, Bismil'de Yağış altında Sivil Cuma - Bismil'de sivil cuma namazı yağmura rağmen Bismil Belediyesi Halı Sahası'nın yanında bulunan boş alanda yüzlerce yurttaşın katılımıyla kılındı.

21 Kasım, Ambar ve Yukarısalat Belediyesi, Batıdaki Belediyelerle Kardeş Oldu -Bismil'in Ak partili belediyeler, Ambar ve Yukarısalat belde belediyeleri Bursa Osmangazi Belediyesi ile kardeş belediye olup, işbirliği yapacak.

21 Kasım, Madde bağımlısı gençlerin barınağı olan harabe evler yıktı. Bismil belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, madde bağımlısı gençlerin barınağı haline gelen harabe evleri yıkmaya başladı.

22 Kasım, BDP Bismil İlçe Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu'nun evinde de arama yapan polis, başkanın eşi Yusuf Eminoğlu da gözaltına alındı.

22 Kasım, Bismil İlçe Kaymakamı Harun Başıbüyük’ün abisi vefat etti. Kaymakam Harun Başıbüyük’ün abisi Muharrem Başıbüyük Beyinde tümür hastalığı sonucu 48 yaşında hayata gözlerini yumdu.

23 Kasım, BİSMİL’DE MAĞDUR OLAN ÇİFTÇİLERİN DANE MISIR DESTEĞİ ÖDENDİ. 2010 Yılı Ürünü Dane Mısır Desteği İcmalleri İlçe tarım Müdürlüğünde askıda tutulmasına rağmen, Bismil’de 20 Nisan da YSK vetosu nedeniyle çıkan olaylar nedeniyle bazı çiftçilerin Mısır desteklemesi ödenmemişti. Mağdur durumda olan Çiftçilerin mısır desteklemeleriyle ilgili İlçe Komisyonu toplandı. İlçe komisyonu tarafında alınan karar ile ek icmaller gönderildi. İlçedeki Çıkan olaylar nedeniyle süresi içersinde başvurmayan çiftçilerin müracaatı tekrar alındı. Yapılan incelemeler sonucu belgeleri tam olan çiftçilerin Mısır desteklemeleri de ödenmiş oldu.

24 Kasım, Bismil Belediyesi Van’da gelen 15 aileyi barındırdı. 100 Depremzede Aile İçin Hazırlıklarını Tamamladı.

01 Aralık, 2 aile arasında başlayan husumet barış yemeği ile son buldu - Diyarbakır ili, Bismil ilçesinde alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan kavgada 1 kişinin ölmesiyle 2 aile arasında başlayan husumet, verilen barış yemeği ile son buldu. Çapabulut ve Doğru aileleri arasındaki husumetin sona ermesi için yapılan görüşmeler sonucunda aileler arasındaki husumete son verilerek, Yaklaşık bin kişinin katıldığı barış yemeği düzenlendi.

05 Aralık, Çocukları öldü, aile suçlu çıktı!

Elektrik direğinde akıma kapılıp ölen çocuğun ailesi, 'çocuğa elektrik direğine tırmanmaması gerektiğini öğretmediği için' yüzde 80 kusurlu bulundu! Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Akoba köyünde, 2009 yılında yüksek gerilim hattına çıkan 13 yaşındaki Ferhat Polat'ın ölümü nedeniyle açılan davada mahkeme heyeti, anne Sebiha ve baba Abdulgafur Polat'ı yüzde 80 kusurlu buldu. Elektrik direği kullanılmadığı halde sırf telleri çalınmasın diye DEDAŞ'ın elektirik hatına akım verdiğini savunan Polat Ailesi'nin avukatı İbrahim Yalçın, Ferhat Polat'ın DEDAŞ'ın ihmali sonucu yaşamını yitirdiğini ileri sürdü.

09 Aralık, Tepe Belediye Başkanı 6 adet Evini Depremzedelere açtı. Van’da yaşanan depremin acısı tüm Türkiye’nin yüreğini kavurmaya devam ederken, yurt genelinde başlatılan yardım kampanyaları ve misafir aile projeleriyle yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin, hayırseverliğin de en güzel örnekleri verdi.

12 Aralık, Bismil Belediyespor Gol yağdırdı: 6-1- Amatör liginde mücadele veren ligin başlangıcından sonuna kadar güzel bir futbol sergileyip lig sonuna kadar başarısını sürdürdü. Amatör liginde mücadele veren ligin başlangıcından sonuna kadar güzel bir futbol sergileyip lig sonuna kadar başarısını sürdüren Bismil Belediyespor oynadığı maçta Yeni Harbişspor’u 6-1 farklı bir galibiyetle yenerek ligin ilk yarısını lider olarak bittirdi.

18 Aralık, Elektriği kullanın, Bari israf etmeyin" Bismil’de kaçak kullanımı olduğunu ifade eden Dedaş yetkilileri, tüm kaçak kullanıcılarına çağrıda bulunarak; "Kaçak kullanıyorsunuz bari israf etmeyin" dedi.

21 Aralık, Bismil'de Feci Kaza: 25 Ölü. Bismil Batman arasında meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 25 kişi öldü,12 kişi de yaralandı.Bismil- Batman karayolunda midibüsle TIR'ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, ilk belirlemelere göre 25 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Kaza, saat 13.00 sıralarında Bismil- Batman karayolunda meydana geldi.Diyarbakır'dan Siirt'e giden 56 AS 155 plakalı minibüs ile pilket yüklü 63 YU 771 plakalı TIR, Salat Beldesi yakınlarında yol çalışması yapılması nedeniyle şerit daraltılan kesimde çarpıştı. Hatalı sollama sonucu TIR'ın biçtiği minibüsteki yolcuların büyük bölümü yaşamını yitirirken, yaralananlar kaza yerine sevk edilen ambulanslarla Diyarbakır, Bismil ve Batman'daki hastanelere taşındı.

22 Aralık, Bismil Devlet Hastanesi'nde İzsiz Ameliyat Yapıldı Bismil Devlet Hastanesi'nde izsiz ameliyat yapıldı. Bismil Devlet hastanesi Op.Dr. Cemalettin Durğun’un izsiz ameliyat olarak adlandırılan SILS Kolesistektomi’yi başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Bismil Devlet Hastanesi Başhekimi Vefik Çelebi’’ Hastanemiz Genel Cerrahi Kliniğinde tarihinde ilk kez Laparoskopik(SILS) tek portla Kolesistektomi ameliyatı yapılmıştır. Göbekten açılan 2cm lik tek bir delik ile yapılan Safra kesesi ameliyatı başarıyla tamamlanmıştır. Genel Cerrahi kliniğinde uygun vakalar yapılmaya devam edilecektir. dedi.

23 Aralık, Bismil Belediyespor, Madde bağımlısı çocuklar için çalışmalarını sürdürüyor. Bismil’de Madde Bağımlıları Spora Yönlendirilecek.Bismil Belediyespor yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kurt, Madde bağımlısı gençlerin topluma kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

24 Aralık, Öncelikle Medreseler Açılsın. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı "Seyda" projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan bölgedeki alimler, öncelikle alınacağı belirtilen Seydaların medreselerinin açılmasını istedi. Bismil Vefa-Der Aile Birliği Başkanı M. Emin Bal, Bu coğrafyanın geçmiş dönemlerde Seydaları için canlarını ortaya koyduklarına şahitlik ettiğini dile getirdi. Bal, "Batıl davalar tarih boyunca insanları tahakkümleri altında tutmak için alimlerini de tahakküm altına almaya çalışmış buna muvaffak olamamışlar ise onları satın almaya çalışmışlardır. Şimdi bu pencereden baktığımda ben şunu görüyorum. Allah'a hamd ediyorum ki bölgemiz artık geçmişte olduğu kadar aciz bir durumda değildir. Toplumumuzda İslami hassasiyetler gittikçe ön plana çıkıyor ve alimlerimiz toplumun önderliğini eline almaya başlamıştır. Dedi.

24 Aralık, AK Parti Bismil İlçe Kongresi Ertelendii.Geçen Cumartesi günü yapılması öngörülen AK Parti Bismil İlçe 4. Olağan Kongresi ileri bir tarihe ertelendi. Mevcut Başkan Avukat Zeki Kartal, 17 Aralık’ta yapılacağı öngürülen, Bismil İlçe Kongresi, Partimizin yetkili organlarınca görülen lüzum üzerine ertelenmiştir'' denildi.

DAHA FAZLASI İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN

http://www.bismilinsesi.com/haber/arama/Bismil.html

Editör: Haber Merkezi