Diyarbakır’da düzenlene Yöresel Ürünler Festivali kapsamında Türkiye’nin 20 ilinden gelen meşhur ürünler sergileniyor.

Merkez Sur ilçesinde bugün itibariyle başlayan ve Trabzon, Giresun ve İzmit gibi Türkiye’nin farklı illerinden meşhur tatlar festivali, 12 gün sürecek.

Festival Koordinatörü Tevfik Ender Bahar, Türkiye’nin dört yanından meşhur ürünleri Diyarbakır’da buluşturduklarını söyledi. Bahar, “Buraya Türkiye’nin dört bir yanından memleketin hangi ürünü meşhursa getirdik.  Diyarbakır halkının ağız tadına sunulmasını istedik.  Burada tanıtım yapılıyor. İsteyenlere bayilik sözleşmesi yapıp dağıtmak isteniliyor. Şu anda birçok şehrimizden firmalarımız var.” dedi.

Halktan olumlu tepkiler aldığını kaydeden Bahar, “Bir haftadır buradayım burası gerçekten çok güzel bir şehir, insanları çok güzel bize çok yardımcı oldular ve desteklediler.  Şu an biz tanıtımını yapamadığımız için çoğu insanın haberi yok. Yeni yeni geliyorlar. Burada 12 gün boyunca duracağız. Bu süre içinde halkımızın gelip tatmasını tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bahar, festivalin ayrıca şehirlerarasındaki iletişimi, olumlu yönde etkileyeceğini dile getirdi.

Festivalin ayrıca ticaret anlamında da katkı sunacağını belirten Bahar, “Her şeyden önce buraya ticaretin gelişmesine artı bir değer katacaktır. Aynı zamanda herkesin neyi ünlüyse buradadır. Trabzon’dan gelen insanlar, Diyarbakırlı insanlarla tanıştı. Hem oradaki algılar düzelmiş oluyor. Trabzon’a gidecekler ne yaptığını ettiğini anlatacak, Diyarbakırlılarda Trabzonlu, Ankaralı, İzmitli, Balıkesirli, Hataylı, Kahramanmaraşlı ve Gaziantepli arkadaşlarla kaynaşmış olacaklar.” dedi.

Bahar, tüm Diyarbakır halkını burada ağırlamak istediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi