Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde hazırlıklarını tamamladı. Beledi, Şeyh Said Meydanı, Ulu Camii önü, Batıkent Meydanı ve Dicle Üniversitesi Hastaneleri olmak üzere kentin 4 farklı noktasına iftar çadırları kuracak ve her gün iftarda 2 bin kişiye sıcak yemek dağıtacak. vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşmaları için Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Ramazan ayı boyunca denetimlerini sıklaştıracak. Zabıta ekipleri de fiyat kontrolü yaparak halkın uygun fiyatta gıda maddelerine ulaşmasını sağlayacak. vatandaşların Ramazan ayında kent merkezi ve ilçelere daha rahat seyahat etmeleri için Ulaşım Daire Başkanlığımız, araç filosuna yeni araçlar ekleyecek.
Öte yandan daha önceden de ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere yapılan yardım kampanyası, bu yıl da başlatılacak. Yardım kampanyaları için banka hesap numaraları ileri ki tarihlerde büyükşehir belediyemizin web sitesinden duyurulacak.
İftar çadırları günlük 2 bin kişiye sıcak yemek dağıtacak
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Ramazan ayının tüm insanlığa barış, kardeşlik ve bereket getirmesini dileyerek, belediye olarak kent ve ilçelerde yurttaşların daha rahat ve huzurlu bir Ramazan ayı geçirmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Bu yıl yine Ramazan ayının bereketini paylaşmak için kentin 4 farklı noktasında iftar çadırı kuracaklarını kaydeden Anlı, ayrıca Kayapınar Belediyesi'nin de Araştırma Hastanesi önünde iftar çadırı kuracağını dile getirdi. Anlı, toplam 5 iftar çadırında 2 bini aşkın yurttaşa sıcak yemek dağıtılacağını kaydetti.

Anlı: Ramazan fırsatçılarına izin vermeyeceğiz
İftar çadırları dışında tüm belediye birimlerinin Ramazan ayı boyunca çalışmalarını daha titiz bir şekilde sürdüreceğini dile getiren Anlı, "vatandaşların güvenli, sağlıklı ve uygun fiyatla gıdalara ulaşması için gereken tüm tedbirleri alacağız. Ramazan ayını fırsata çevirmeye çalışanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Ticaret yapan esnafımızın hassasiyetini biliyoruz. Ramazan ayında bunlara fırsat vermemek için ilçe belediyelerimizin zabıta ekipleriyle koordineli bir şekilde çalışma yürüteceğiz. Bu çalışmalarda hem gıda kalitesi hem de fiyat kontrolü yapılacak" dedi.

Editör: Haber Merkezi