Geçen yıl Savur ilçesinde 70 yaşındaki Mehmet Altundere, tartıştığı kayınpederi, kayınvalidesi ve baldızını tabancayla vurarak öldürdü. Mehmet Altundere hapiste 2 ay kaldıktan sonra hayatını kaybetti. 

Bismil’de Altundere ve Savur’da Akbaş aileleri arasındaki husumetin bitmesi için, Savur’da Şeyh Hikmet Hamidi ve Şeyh Şeref Hamidi ile Fesih Karakoç ve Salih Karakoç ile Mehmet Yüksel ve Ömer Çalın, Şakir platin’nın oluşturduğu Barış Komisyonu girişimde bulundu. Ailelerin anlaşması üzerine Diyarbakır Toptancılar sitesi Lice Taziye evinde barış yemeği düzenlendi.

 

Barışa atılan bu adımı çok önemsediklerini belirten barış heyetinde H. Ömer Çalın, iki ailenin bütün dünyaya sıkıntılı bir süreçte dahi birlik içinde olabildiklerini gösterdiklerini söyledi.

11e8a52f-68dd-4e64-9232-86b1032fb015.jpg471ce74b-a382-4d7b-9fad-16f1f3274d39.jpg

Şeyh Hikmet Hamidi ise, bir daha böyle olayların yaşanmaması temennisinde bulunarak, "Allah, kardeşliğimizi, birliğimizi ve dirliğimizi hiçbir zaman bozmasın" diye konuştu. 

Barış yemeği öncesi her iki aile arasında uzun tokalaşma kuyruğu oluştu. Ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan yemekte yapılan konuşmalarda husumetin sona ermesinden duyulan memnuniyet dile getirildi. Bir daha bu tür üzücü olayların yaşanmaması için hep birlikte dua edilerek, barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür edildi.

Konuşma ve temmenilerin ardından Yapılan duanın ardından iki aile fertleri kucaklaşarak husumete son verdi.

Editör: Haber Merkezi