Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Tecrübe Konuşuyor-İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında Diyarbakır Öğretmenevi’nde düzenlenen programa katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Daha sonra davetlilere hitaben bir konuşma yapan Güzeloğlu, "Bizim bir büyük imanımız ve çok özel bir duruşumuz vardır. İnandığımız değerler uğruna, bu değerleri yaşatmak uğruna, canını seve seve feda eden henüz daha hayatının baharında olan 15'lilerden yaşı ne olursa olsun, yüreği attığı müddetçe bu bayrağı taşıyan, son nefesine kadar onun asla düşmesine izin vermeyecek olan büyüklerimiz vardır. 15 Temmuz, bu imanı kavrayamayan, bu büyüklüğünün ve duruşun farkında olmayan ihanet şebekelerinin, iş birlikçilerinin, FETÖ terör örgütünü kullanarak ve onun mensupları eliyle bir darbe girişimi ve devletin ve milletin tüm değerlerinin yok edilme niyetinin istendiği bir geceydi. Diyarbakır'da 81 ilimiz gibi o gece 15 Temmuz ihanet karşısında birlik ve beraberlik şuuru ile dimdik ayağa kalkmıştır." dedi.

Konuşmanın ardından moderatörlüğünü Ersin Düzen'in yaptığı programda, Dursun Ali Erzincanlı tarafından seslendirilen "30 Kuş" ve "Bedir" şiirle salondaki davetliler duygusal anlar yaşadılar.

Şiir dinletisinin ardından kum sanatçısı Veysel Çelikdemir'in 15 Temmuz'u anlatan gösterisi ve sanatçı Kürşat'ın geceyle ilgili bestelerini seslendirmesinin ardından 15 Temmuz'da gazi olan Yusuf Ak, Emin Oğuz Ayanoğlu ve İsmet Erdoğan'ın yaşadıklarını paylaşmasıyla sürdü.

Program sonunda Güzeloğlu, katılımcılara hediye takdim etti.



 

Editör: Haber Merkezi