Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, 13 üniversite bünyesinde yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu. Bazı yüksekokullar kapatıldı, bir fakültenin de ismi değiştirildi.

Karara göre, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne bağlı Eczacılık Fakültesi, Erciyes Üniversitesi'ne bağlı Spor Bilimleri Fakültesi, Erzincan Üniversitesi'ne bağlı Güzel Sanatlar Fakültesi, Gümüşhane Üniversitesi'ne bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Hitit Üniversitesi'ne bağlı Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi, İnönü Üniversitesi'ne bağlı Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ne bağlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne bağlı Hemşirelik Fakültesi, Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'ne bağlı Diş Hekimliği Fakültesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne bağlı Eczacılık Fakültesi, Selçuk Üniversitesi'ne bağlı Hemşirelik Fakültesi ile Siirt Üniversitesi'ne bağlı Tıp Fakültesi kuruldu.

Kararla Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Hitit Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Yüksekokulu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne bağlı Kahramanmaraş Sağlık Yüksekokulu ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ne bağlı Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu kapatıldı.

Ayrıca, Siirt Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin adı Mühendislik Fakültesi olarak değiştirildi.

 

Editör: Haber Merkezi