ÖNCE PLAY-OFF,SONRA…!
1997’de kapanma aşamasına gelen Diyarbakır DSİSpor’u devralarak Bismil Birlikspor adıyla tarihinde ilk kez 3.Lig’de mücadele etmeye başlayan Bismilspor, bu ligde 2 sezon şampiyonluğa oynadıktan sonra 2000-2001 sezonunda 4 takımın küme düşmesi nedeniyle ligde tutunamayarak amatöre döndü.
Bu tarihten sonra bir daha üst lig yüzü görmeyen Bismilspor, geride kalan sezonun başında isim değişikliğine gitti. Bismil Belediyespor adını alan Yeşil-Beyazlı kulüp, Diyarbakır 1.Amatör Ligi’nde önce grup maçlarını namağlup tamamlayarak lider olarak Play-Off’a kaldı. Play-Off’ta aynı başarıyı devam ettiren Bismil ekibi,son haftadaki olaylı Sur Belediyespor maçını 2-0 kazanarak bir sezondaki 2.şampiyonluğuna imza attı.

1.20120528140858.jpg 
BU TARAFTAR 3.LİG’DE YOK !
Bölgesel Amatör Lig’e çıkmak için Bağlar Belediyespor’la baraj maçı yapan Bismil Belediyespor, normal süresi 1-1 ve 120 dakikası da 2-2 sonuçlanan mücadeleyi penaltılarla 6-4 kazanınca 12 yıl sonra lig atlamış oldu. Bir sezonda 3.kez şampiyon olmayı başaran Yeşil-Beyazlı takım,Diyarbakır’a getirdiği 2 bine yakın taraftarla da profesyonel takımlara adeta taraftarlık dersi verdi !.
Sur Belediyespor maçında 5 futbolcusu kırmızı kart gördüğü için baraj maçına 2’si kaleci ve 4’ü as kadronun dışında olmak üzere 14 futbolcu ile çıkmasına rağmen inancın zaferini elde eden Bismil Belediyespor’un başarısı alkış topladı.

3.20120528140927.jpg
 
BAŞARI BAŞKANA VE HALKA !
150 bin nüfüsüyla Türkiye’de bir çok ilden daha büyük olan Bismil’in futboldaki ayaklanması dikkat çekerken,gözler uzun yıllar hasreti çekilen sahaya çevrildi. İhalesi yapılan sentetik çim sahanın önümüzdeki sezon oynanacak BAL maçlarına yetiştirilmesi bekleniyor.
Başarıda pay sahibi olan teknik sorumlu Mithat Ekinci, sezon boyunca büyük emek harcayan futbolcularını kutlayarak bu başarıyı kulübü sahiplenen Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu,belediye yönetimi ve maçlarda büyük destek veren Bismil halkına armağan etti.

4.20120528140952.jpg 
KURT :’İNANÇ BİRLİĞİ OLUŞTU’
Kulüp Başkanı Mustafa Kurt önemli bir başarıya imza attıklarına dikkat çekerek yeni hedeflerinin profesyonel lig olduğunu söyledi. Kurt,”Belediyenin kulübü sahiplenmesi önemliydi. Belediye Başkanımız her zaman destek oldu. Onun nezninde belediye yönetiminin de desteğini gördük. Zor bir işi başardık. 1 sezonda 3 kez şampiyon olduk. Özellikle Play-Off’taki Sur Belediye ve Bağlar Belediye ile yaptğımız baraj maçlarının koşulları zordu. Birinde 5 oyuncumuz atıldı, diğerinde önemli oyunculardan eksik kadroyla sahaya çıktık. Futbolcular,teknik heyet ve taraftar inanmıştı. Bu inanç başarıyı getirdi. Bu taraftar 3.Lig takımlarında yok. Eksiğimiz sahadır. Bunun bir an önce tamamlanması gerekir. Bundan sonraki hedefimiz profesyonel lige çıkmak olacaktır. Alt yapıya daha fazla önem vereceğiz.” dedi.
5.20120528141025.jpg

Editör: Haber Merkezi