DBŞT'nin kentte yüksek potansiyel taşına genç tiyatrocu adayını açığa çıkarmak, nitelikli bir tiyatro izleyicisi oluşturmak amacıyla organize ettiği, Diyarbakır'daki liselilerin katıldığı Liselerarası Tiyatro Şenliği'nin 10’uncusu başladı. 9 gün sürecek olan şenlik Nafiye- Ömer Cizrelioğlu Lisesi'nin “Kime Niyet Kime Kısmet” adlı oyunu ile başladı. Şenlikte yaklaşık 4 bin izleyiciye ulaşma hedefleniyor.

Şenliğe; Vali Gökhan Aydıner Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi "Kadın Ana Kadın Yar Türküler Dolu Diyar", Namık Kemal Ticaret Lisesi "Otogargara", Muazzez Sümer Kız Meslek Lisesi "8 Kadın", Ali Emiri Anadolu Lisesi "Paydos", Yenişehir İbn-i Sina Lisesi "Otogargara", Diyarbakır Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi "Ocak", Dicle Kız Teknik ve Meslek Lisesi "Gulyabani", Burhanettin Yıldız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" ve Ortadoğu Koleji "Shakespeare Duymasın" adlı oyunla katıldı.

DBŞT tüm liselere sahne, dekor ve kostüm desteği verirken, şenlikle ilgili bir de broşür bastırdı. Şenlik sonunda öğrencilere içerisinde çeşitli hediyelerin olduğu birer çanta, katılım belgesi ve plaket verilecek. Sinema Birimi de tüm oyunları kayda alarak şenlik sonrasında liselere hatıra olarak CD verecek.

Tiyatro gösterimi 22 Nisan gününe kadar her gün saat 19.00'da izleyicilerle buluşacak.

Kaynak: http://www.diyarbakir.bel.tr/newsdetails.aspx?ID=7809&natid=0

Editör: Haber Merkezi