örgütü üyesi olma'' suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Tuncel, avukatı Ercan Kanar ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ile birlikte hapis cezası kararıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Tuncel, hakkında verilen kararın hukuksuz olduğunu savundu.

Tuncel, mahkumiyet kararıyla birlikte kendisine getirilen yurt dışına çıkma yasağına da anlam vermediğini ifade ederek, ''Biliyorsunuz, cezaevinde milletvekili seçildim. Cezaevinde olma nedenimi aslında bütün kamuoyu biliyordu. Buna rağmen oy verdiler, buna rağmen parlamentoya gittim. İkinci dönemdir milletvekiliyim. Eğer kaçma niyetim olsaydı, 6 yılda herhalde 100 defa kaçardım, çünkü 100 defa yurt dışına gidiş gelişim var. Adaletin olmadığı yerde barış da olmaz, özgürlük de olmaz, eşitlik de olmaz'' diye konuştu.

Avukat Ercan Kanar ise temyiz talep edeceklerini ve 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için başvuruda bulunacaklarını dile getirerek, başvurularının kabul edilmemesi halinde de konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını kaydetti.

 A.A

Editör: Haber Merkezi